Teknoloji

Gün yüzü görmeyen webOS tableti HP TouchPad Go inceleme altında

HP’nin bu yılın başlarında başlayan webOS macerası çabuk bitti, en azından şimdilik… webOS işletim sisteminin bir açık kaynak platformu hâline geldiğini açıklayan HP bu kararı vermeden önce elinde kalan TouchPad tabletleri çok ucuz fiyata elden çıkarmaya başlamış ve ironik bir şekilde dikkate değer derecede bir pazar payı elde etmişti.

Eğer HP webOS tablet planını buzdolabına kaldırmış olmasaydı, TouchPad’e birkaç kardeşin geldiğini görecektik. Söz konusu tabletlerle ilgili sızıntılar olmaktaydı ve ilginçtir ki, HP webOS ile ilgili kararını açıkladıktan sonra da bu sızıntılar devam etti. İşte onlardan bir tanesi daha, üstelik bir inceleme eşliğinde: webOSNation tayfası HP TouchPad Go olarak adlandırılan, orijinal TouchPad’den daha küçük olan bir tableti ele geçirmiş ve inceleme fırsatı yakalamış. Söz konusu cihaz webOS 3.0.5 yazılımıyla çalışıyor ve içinde 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci barındırıyor. Bu arada Beats Audio ses teknolojisi de tablete entegre edilmiş.

webOSNation tayfasının izlenimlerine göre webOS 3.0 yazılımı bu cihazda herhangi bir sorun çıkarmadan çalışıyor. Ken Burns efektleriyle zenginleştirilmiş kaydırma işlevleri, Asphalt 6 oyununu düzgün bir şekilde oynama gibi hususlar dile getiriliyor. Tabletin kalın olduğu ve kameralarının çok etkileyici olmadığı dile getiriliyor. HP TouchPad Go’dan daha kötü tabletlerin piyasada olduğuna dikkat çekilerek bu tabletin gün yüzü görmemiş olmasından duyulan şaşkınlık da dile getiriliyor.

İlgili – webOSNation

İLGİLİ HABERLER