Teknoloji

Google yeni kullanıcılar için Google+ hesabı açma zorunluluğunu kaldırdı

google-yeni-logo-200913

Google yeni Google kullanıcılarının bir Google+ hesabı oluşturması zorunluluğunu kaldırdı. Marketing Land’in haberine göre, Gmail, Google Dokümanlar veya diğer Google servislerini kullanmak için bir Google hesabı açmak istediğinizde, Google’ın sosyal ağına katılım teklifini reddetme şansına sahipsiniz.

Aslına bakarsanız, Google+ hesabı oluşturmak o kadar zahmetli bir iş değildi, ancak zorunluluğun kaldırılması Google’ın eskisi gibi Google+’ın kullanıcı veri tabanını genişletmeye o kadar da meraklı olmadığını gösteriyor. Aslında bu, Google’ın Google+ ile ilgili kısıtlama ve zorunlulukları kaldırmalara ilk örnek sayılmaz. Geçtiğimiz temmuz ayında Google, Google+ kullanıcılarının gerçek adlarını kullanma zorunluluğunu kaldırmıştı. Nisan ayında ise “Google+ ile giriş yap” butonunun yerine “Google ile giriş yap” butonunu kullanmaya başlamıştı. Ayrıca ağustos ayında da Google’ın, sosyal ağın en iyi servisi olan Google+ Fotoğraflar’ı ayırma kararı aldığı haberi çıkmıştı.

google-plus-entegrasyon-220914

Google henüz Google+’ın durumu hakkında resmi bir açıklama yapmadı, ancak şirketin bu ürüne olan ilgisinin her geçen gün daha da azaldığı görülüyor. Google+ şefi Vic Gundotra’nın yolu geçtiğimiz nisan ayında ayrılmıştı, Google+ da o zamandan beri eski tadında değil. Bundan böyle de kullanıcı sayısının artışında önemli bir yavaşlama görülebilir.

İLGİLİ HABERLER