Teknoloji

Google yapay zekâ ile yüzleri şiir portresine dönüştürüyor

google yapay zekâ

Google yapay zekâ yardımıyla tuhaf ve yenilikçi projeler yapma konusunda hiç çekingen davranmıyor. Söz konusu projelerin en yenisi ise diğerlerine kıyasla çok daha tuhaf görünüyor. PoemPortraits (Şiir Portreleri) adını taşıyan yeni projede bir web uygulaması, kullanıcıların önerdiği bir kelimeyi alarak bir selfie ile birleştiriyor ve ortaya bir şiir portresi çıkıyor. Google’ın yaptığının yapay zekâ ile desteklenmiş bir Instagram filtresi olduğu söylenebilir.

Öncelikle PoemPortraits web uygulamasının Türkçe desteğinin olmadığını belirtmekte fayda var. Uygulamaya İngilizce bir kelime önermek gerekiyor ve yapay zekânın oluşturduğu şiir de İngilizce oluyor. Türkçede “orman” anlamına gelen “forest” kelimesini seçmemin ardından Google’ın yapay zekâsı tarafından hazırlanan şiir dizesini ve fotoğrafı yukarıda görebilirsiniz.

Uygulamanın altında Google’ın Sanat & Kültür Laboratuvarı ile kodlayıcı Ross Goodwin ve sanatçı Es Devlin’in imzası bulunuyor. Aynı zamanda bir sahne tasarımcısı olan Devlin’in çalıştığı isimler arasında Kanye West, Beyoncé ve Adele gibi isimler de yer alıyor. Şiiri ortaya çıkaran yazılım ise Ross Goodwin tarafından hazırlandı.

Google yapay zekâ yardımıyla geliştirdiği ilginç kültür-sanat projeleriyle de adından söz etmeyi sürdürecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER