Teknoloji

Google Workspace için Smart Canvas ve Google Meet yenilikleri

Google, I/O 2021 geliştirici etkinliğini Google Workspace’e yönelik bazı iyileştirmeleri duyurarak başlattı. Gelen yenilikler arasında Smart Canvas ve Google Meet destekli yeni ortak çalışma özellikleri bulunuyor.

Smart Canvas’ı, birlikte bir pazarlama kampanyası üzerinde çalışan yüz yüze ve uzaktan çalışanlar arasında bölünmüş bir ekibin gözünden gösterdi. Smart Canvas, işe başlarken veya işleri kontrol ederken ortak bir planlama belgesi gibi davranıyor ve çalışanlara yapılacaklar listesindeki maddeleri kontrol etme fırsatı sunuyor.

Google’ın sunumuyla, Smart Canvas’ın çalışanların Google Dokümanlar’a toplantı notları, proje yol haritaları ve beyin fırtınası tabloları eklemesine olanak tanıdığını görüyoruz. Google, bir beyin fırtınası tablosu oluşturma sürecine götürüyor. Bu, Workspace kullanıcılarının ekip üyelerini @ işaretleriyle etiketlemelerine, bir hedef listesi oluşturmalarına, proje başlamadan önce yapılması gerekebilecek tüm çalışma öncesi ekip üyelerinin ana hatlarını çizip daha sonra diğer ekip üyeleri tarafından oylanabilecek ürün fikirleri sunmasına yapmasına olanak tanıyor. Ayrıca, beyin fırtınası tamamlandıktan sonra ekibin atması gereken sonraki adımları listeleyen bir bölüm de var.

Google, Smart Canvas’ın yanı sıra Google Meet ile ilgili bazı iyileştirmeleri de duyurdu. Şirket, Google Workspace kullanıcılarının bir Google Meet görüşmesinde başkalarıyla birlikte dokümanlar, e-tablolar ve slaytlar üzerinde ortaklaşa çalışabileceğini kaydetti. Bu işlev bugün kullanıma sunulacak. Üstelik Google bu sonbaharda Google Meet’i doğrudan Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’a entegre edeceğini söyledi. Böylece kullanıcılar bu uygulamaların içinden bir görüşme başlatabilecekler.

Google Meet ile ilgili bir başka yenilik ise, ister ofiste ister uzaktan çalışıyor olsun, her takım arkadaşına kendi video döşemesini veren eşlik modu adı verilen bir özelliktir. Ayrıca Google Meet, gürültü giderme ve görüntülü görüşmeler için canlı altyazıların yanı sıra, kameranın konusunu otomatik olarak ortalayıp yakınlaştıran yapay öğrenme teknolojisini de alıyor.

Google, Google Workspace için arka arkaya birçok duyuru yaptı. Ancak en büyük duyuruyu sona sakladı. Google Workspace’in “tam entegre deneyiminin” yalnızca Workspace’in ödeme yapan müşterileri için değil, yakında herkesin kullanımına sunulacağını açıkladı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bu konuyla ilgili daha fazla ayrıntı sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER