Teknoloji

Google tarafından satın alınan Bump bu ay kapanıyor

Veri paylaşım araçları üreten Bump, bundan yaklaşık üç ay önce Google tarafından satın alınmıştı. Şirketin kurucularından biri olan ve aynı zamanda CEO’luk görevini yürüten David Lieb, Bump ve Flock’un 31 Ocak 2014 itibarıyla kapanacağını ve ekibin tamamen Google çatısı altında sürdürülen projelere odaklanacağını belirtti. Lieb bu tarihin ardından Bump uygulamasının iTunes App Store ve Google Play’den kaldırılacağını, ancak mevcut kullanıcılara veri transferi için 30 günlük bir zaman verileceğini sözlerine ekledi.

bump-logo-170913

Bump 2009’un başlarında uygulama dünyasına merhaba demiş ve akıllı telefon kullanıcılarına kişi kartları ve benzeri verileri sadece telefonları fiziki olarak birbirlerine dokundurarak paylaşma imkanını vermişti. Söz konusu teknoloji daha sonra PayPal’in iOS ve Android uygulamalarına da entegre edilmiş, böylelikle insanların birbirlerine para transferi yapmaları da kolaylaştırılmıştı. Bump söz konusu teknolojiyi daha sonra kendi ürünü olan Flock uygulamasında da kullanmış ve fotoğraf paylaşımını da daha hızlı bir hale getirmişti.

Bump ve Flock’un Google tarafından satın alınmasının ardından bu uygulamaların geleceğine ilişkin bir açıklama yapılmasa da, Google’ın bu uygulamaları sonlandıracağı pek çok kişinin ortak düşüncesi olmuştu. İnternet devi geçtiğimiz yıl ”bahar temizliği” olarak adlandırdığı bir süreç çerçevesinde aralarında Google Reader’ın da bulunduğu pek çok servisini kapatmıştı.

İlgili >> Bump Blog

İLGİLİ HABERLER