Teknoloji

Google Street View uygulamalarına 360 derece fotoğraf işlevi eklendi

google-sokak-gorunumu-040915

Google’ın Street View (Sokak Görünümü) uygulamasının iOS ve Android sürümleri için önemli sayılabilecek bir güncelleme çıktı. Böylelikle kullanıcılar kendi çektikleri 360 derecelik fotoğrafları Google Haritalar’a yükleme şansına erişiyor.

Google’ın fotoğraf küresi birleştirme teknolojisini kullanan her akıllı telefonla Sokak Görünümü uygulamasının yeni işlevinden yararlanmak mümkün. Ayrıca uygulama artık özel 360 derecelik kameraları da destekliyor.

google-sokak-gorunumu-040915-2

Bu arada yeni eklenen “Keşfet” sekmesi sayesinde hem Google’ın sunduğu resmi içerikleri hem de kullanıcılar tarafından paylaşılan görüntüleri görmek mümkün oluyor.

Kendi oluşturduğunuz içeriği tüm dünyanın göreceği şekilde web’e yükleme imkanının yanı sıra, bu yeni işlev Google için de epey avantaj sağlayacaktır. Google’ın henüz 360 derecelik kameralarını sokaklara salmadığı Türkiye gibi ülkelerde de bu sayede Sokak Görünümü tadında görselleri Google Haritalar içinde görmek mümkün olacaktır. Ayrıca restoran veya iş yeri gibi kapalı alanlarda da bu işlev epey kullanışlı olabilir.

google-sokak-gorunumu-040915-3

Kullanıcıların sağladığı görsellerin nasıl işleneceği ve Google Sokak Görünümü içinde sunulacağı bilinmiyor, ancak Google’ın düşük kaliteli veya uygun olmayan görsellere Haritalar içinde yer vermeyeceği düşünülüyor.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER