Teknoloji

LG 360 CAM görüntüleri doğrudan Google Street View’a yüklenebiliyor

lg 360 cam

Google Street View, yakında görsel açıdan biraz daha zengin bir hâl alacak gibi gözüküyor. Bunun anahtarı ise LG’nin yeni sanal gerçeklik kamerası 360 CAM’in elinde bulunuyor. 360 derecelik görüntü kaydı yapabilen kameralar, Street View’in bir süre önce kaybettiği popülaritesini yeniden kazanmasına yardımcı olma potansiyeli taşıyor. Google tarafından sertifikalandırılan LG 360 CAM ile kaydedilen görüntüler, ön işleme veya düzenlemeye ihtiyaç duyulmadan doğrudan Street View’e yüklenebiliyor.

360 derecelik görüntü kaydı gerçekleştiren kameraların geliştirilmesinden önce küre veya panorama modlarından faydalanarak 360 derecelik görüntü yakalamak pek kolay bir işlem değildi. Eskiden kaydedilen görüntülerin Google Street View’e uygun bir formata sokulması gerekiyordu. Street View’de halen kullanıcılar tarafından yüklenmiş çok sayıda görüntü bulunuyor. 360 CAM ve türevi kameralar sayesinde bu sayının artması muhtemel gözüküyor.

lg 360 cam

Bir akıllı telefon üreticisi tarafından geliştirilen Street View sertifikalı ilk kamera olan 360 CAM, Open Spherical Camera API’sını da destekliyor. Böylelikle kameranın yakladığı karelerin doğrudan Google Street View üzerinde paylaşılması mümkün hâle geliyor.

İLGİNİİZ ÇEKEBİLİR: LG G5’i zenginleştiren “arkadaşlarıyla” tanışın

360 CAM’in sensörleriyle 16 megapiksel çözünürlüğünde görüntüler elde edilebiliyor. Kamera, yüksek kaliteli görüntüler vadediyor. 1200 mAh kapasiteli yerleşik pile sahip olması sayesinde tam anlamıyla “taşınabilir” hâle geliyor ve kullanıcıların 360 derece deneyimini zaman ve mekandan bağımsız yaşamasını mümkün kılıyor. Kamera, 2 TB’ye kadar microSD kart desteği sunuyor. Ses kaydı için 5.1 kanal surround özelliğine sahip mikrofonlar barındıran 360 CAM ile 360 derece video kaydı da gerçekleştirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER