EğlenceTeknoloji

Google Stadia Pixel serisi dışındaki cihazlarda test ediliyor

google stadia 4g

Google‘ın bulut oyun platformu Stadia, geçtiğimiz kasım ayında faaliyete geçmişti. Şu an için servise sadece internet devinin Pixel serisi telefonları üzerinden ulaşılabiliyor. Ancak görünen o ki, Google Stadia yakında başka üreticilerin telefonlarında da kullanıcılarla buluşacak. Şirket, bu konuda testlere başlamış durumda.

Son birkaç haftadır Stadia uygulamasına Pixel serisi dışındaki Android telefonlar üzerinden erişenler, karşılarında “Nerede oynayacağınızı seçin” şeklinde bir mesaj görüyor. Burada kullanıcıların karşısına Chromecast Ultra ve PC olmak üzere iki seçenek çıkıyor.

Ancak bu “deneme” süresi sadece tek bir oturumla sınırlı gibi görünüyor. Kullanıcıların bu test seçenekleriyle her zaman karşılaşmadığı ve bu konuda bir şey yapamadığı belirtiliyor. Görünen o ki, Google Stadia’nın Pixel serisi dışındaki testleri için gelişigüzel bir süreç işletiyor.

Konuyla ilgili haberler ilk olarak aralık ayında gündeme gelmişti. Dolayısıyla yakında Pixel serisi dışında Google Stadia deneyimini yaşamak çok sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER