Eğlence

Yeni Death Stranding oyununa Stadia iptali

death stranding pc game pass death stranding director's cut

Google Stadia bulut oyun servisinin fişi 18 Ocak 2023’te çekilecek. Bu karar sürpriz etkisi yaratmasa da, Stadia merkezli bazı büyük planları da alt üst etmiş gibi görünüyor. Yeni bir iddiaya göre, yeni Death Stranding oyunu Stadia’nın kapanma kararıyla bağlantılı olarak iptal edildi.

Ünlü oyun tasarımcısı Hideo Kojima’nın elinden çıkan Death Stranding, yayınlandığında Sony’ye konsol savaşlarında büyük avantaj sağlamıştı. İlk başta PS4’te oyuncularla buluşan oyun, daha sonra PC’ye ve Director’s Cut versiyonuyla da PS5’e gelmişti. Çıkan haberlere göre, Kojima Stadia için aynı evrende geçen tek kişilik bir oyun hazırlamayı planlıyordu.

Oyunun birbirinden bağımsız bölümlerden oluşabileceği ve bulutun mümkün kıldığı bazı özel teknolojilerden yararlanabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Google’ın tek kişilik oyun deneyiminin pazarının olmadığını düşünerek projeyi iptal ettiği ve internet devinin tercihinin çok oyunculu deneyim olduğu belirtildi.

9to5Google sitesinin haberine göre, Death Stranding hakkındaki kararı Stadia’nın patronu Phil Harrison aldı. Eğer Stadia için işler daha iyi gitseydi oyun için başka bir kaderden söz edilip edilemeyeceği ise sonsuza kadar belirsizliğini koruyacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER