Teknoloji

Google Project Loon için yerel mobil operatörleriyle işbirliği yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Project Loon adını verdiği projesiyle dünyanın ulaşımı zor bölgelerine balonları kullanarak internet erişimi götürmeyi planlıyor. Kulağa son derece iddialı gelen bu projenin pratikteki uygulamasının nasıl olacağına dair bilgiler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. New York’ta düzenlenen TechCrunch Disrupt konferansında konuşan Google’dan Astro Teller, Project Loon resmi olarak duyurulmadan önce stratejide bir değişiklik gerçekleştirildiğini doğruladı.

google-project-loon-170613

Google X ekibinin uyumlu spektrum satın almak için büyük şirketlerle 6 ay boyunca görüştüğünü ve ekibin bu görüşmeleri proje hayata geçmeden önce tamamlamak için büyük çaba sarfettiğini belirten Teller, bu plan Google CEO’su Larry Page’e sunulduğu zaman işlerin değiştiğini dile getirdi. Page’in ortaya koyulan plandan etkilenmediğini söyleyen Teller, Google CEO’sunun ekibi cesaretlendirecek sözler de sarfettiğinin altını çizdi.

Page’den gelen yönlendirmenin ardından Google X ekibi Project Loon için spektrum satın alma fikrinden vazgeçerken, küresel çapta telekom şirketlerinin sahibi olduğu spektrumları kullanmaya karar verdi. Spektrum lisansı için para ödemeyecek olan Google, erişim sağlayan balonlarını üzerinde bulundukları ülkenin mobil operatörlerine kiralayacak. Bu yöntemin mobil operatörleri de rahatlatacağını söyleyen Teller, bu şekilde daha fazla bant genişliği sağlama konusunda da ellerinin güçleneceğinin altını çizdi. Google’ın bu yaklaşımının kırsal bölgelere daha az yatırım yapan operatörler nezdinde de olumlu yankı bulması bekleniyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER