Teknoloji

Google Project Loon için Fransız uzay ajansıyla işbirliği yapıyor

google-project-loon-200614

Google, Project Loon’u gerçeğe dönüştürmek için dünyanın önde gelen balon uzmanlarıyla birlikte çalışma konusunda istekli gözüküyor. Fransız uzay ajansı CNES ile işbirliğine giden şirket, kaynak ve çalışmalarını ajansla oluşturacağı ortak bir havuzda toplayacak. Bu havuz sayesinde Google’ın dünyanın ücra noktalarına balonla internet erişimi götürme projesinde ilerleme kaydedilmesi amaçlanıyor.

Söz konusu ortaklığın Google için oldukça iyi bir haber olduğunu belirtmek gerekiyor. Çünkü CNES sıradan bir uzay ajansından fazlası olduğunu daha önce yaptığı çalışmalarla kanıtlamış durumda. Dünyanın en büyük stratosferik balon programlarından birini uygulayan CNES, bu alanda NASA’nın ardından ikinci sırada yer alıyor. Kurum 50 yılı aşkın bir süredir stratosfer çalışmaları için yüksek rakımlı balonlardan faydalanıyor.

Ortaklığın detayları konusunda hem Google hem de ajans sessizliklerini korurken, CNES tarafından yapılan açıklamada ajansın Project Loon için uçuş analizlerine ve gelecek nesil balonların gelişimine katkı sağlayacağı ifade edildi. Google da CNES’in Antarktika bölgesinde sürdürdüğü “ozon analizi” çalışmalarına destek verecek. CNES uzmanlığıyla birlikte 100 günü aşkın bir uçuş süresi elde eden Google balonlarının bu süreyi daha da yukarı taşıması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER