Teknoloji

Google’dan Play Store’da Fortnite Battle Royale uyarısı

fortnite google play

fortnite google play

Google Android kullanıcılarını, Fortnite Battle Royale oyununu Play Store’dan sunmadığı konusunda uyardı. Eğer Fortnite‘ı Google Play Store’dan ararsanız, Google’ın gösterdiği bir uyarı notuyla karşılaşacaksınız. Bu notta “Epic Games, Inc tarafından sunulan Fortnite Battle Royale uygulaması Google Play’de kullanılamıyor.” yazıyor.

Play Store’da Fortnite‘ın bulunmadığını önceden söyleyerek Google, bundan haberdar olmayan kullanıcıların uygulamanın zararlı bir kopyasını indirmelerinin önüne geçmek istiyor.

Epic Games, Fortnite’ın Android’de oynamak isteyenlerin beta sürümünü doğrudan web sitesinden indirmelerini istiyor. Şirket bu şekilde Google’ın uygulama içi satışlara uygulayacağı yüzde 30’luk kesintinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Android ayarları genellikle kullanıcıların “bilinmeyen kaynaklardan” uygulamaları indirmelerini kısıtlayacak biçimde ayarlanmıştır. Bu güvenlik mekanizması sayesinde hem kullanıcıların koruması artırılırken hem de Play Store’un uygulamalar için birincil kaynak olarak tercih edilmesi sağlanıyor.

Google’ın Play Store’dan geçtiği mesaja ek olarak, Fortnite‘ın Android’de nasıl indirilebileceğine dair bir bilgi verilmiyor.

Fornite Android sürümü henüz tüm cihazlara açılmadı

Fortnite Android‘de herkesin erişimine açılmadı. Galaxy Note 9’un çıkışının ardından en son Samsung cihazlarına hemen sunulmaya başlandı. Grafik açıdan yüksek gereksinimlere sahip olan oyunun tüm Android cihazlarına ulaştırılması bu ayın sonunu bulacak.

İLGİLİ HABERLER