Manşetler

Samsung Galaxy Note 9 tanıtıldı: 6.4 inç ekran, yenilenmiş S Pen ve dahası

samsung galaxy note 9

samsung galaxy note 9Samsung’un haftalardır sızıntılarını gördüğümüz amiral gemisi Android telefonu Galaxy Note 9, ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Samsung Unpacked 2018 etkinliğinde resmiyet kazandı.

Galaxy Note 9, beklendiği gibi, sızıntılarla aynn doğrultuda bir cihaz oldu, selefi Note 8’e oldukça benziyor. Telefonun Super AMOLED Quad HD, 18.5:9 ekranı 6.3 inç yerine 6.4 inçlik büyüklükle geliyor. Normal bir insanın aradaki büyüklük farkını hissetmesi oldukça zor görünüyor, telefon büyüklük açısından selefiyle hemen hemen aynı olacaktır. Geçen yılın telefonuna göre en önemli değişikliklerden bir tanesi Samsung’un parmak izi sensörünü kamera sisteminin altına alması oluyor. Daha önce Galaxy S9 ve S9+’ta gerçekleştirilen hamle Note serisi için de gerçekleştirilmiş oldu. Öte yandan yüz tanıma ve iris tarama sistemleri de var. Bunlar Akıllı Tarama adı verilen sistem kapsamında birlikte çalışabiliyor.

Galaxy Note 8’in siyah, mavi ve mor olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor. Mavi renkli versiyona sarı renkli bir S Pen ekran kalemi eşlik ederken siyah renkte yine siyah renkli bir S Pen görüyoruz. Note 9’da da kulaklık jakı yer almaya devam ediyor.

Pil tarafında Samsung’un son birkaç nesildir sergilediği ihtiyatlı tutumu geride bıraktığını ve pil kapasitesini 4000 mAh’ye çıkardığını görüyoruz. Böylelikle Galaxy Note 9, selefi Note 8’e göre 700 mAh daha yüksek kapasiteye sahip oluyor. Samsung’un pil emniyeti tarafında gerekli önlemleri aldığını tahmin ediyoruz. Telefonun depolama alanı seçenekleri 128 GB’den başlıyor, 64 GB’lık versiyon bulunmuyor. Bir de 512 GB’lık daha yüksek depolama alanı seçeneğini görüyoruz. 6 GB RAM’in bulunduğunu da belirtelim, ancak 512 GB kapasiteli versiyon 8 GB RAM ile geliyor. Telefonun Türkiye’de satılan versiyonlarında Exynos işlemci göreceğiz. Samsung’un DeX adlı masaüstü istasyonu sayesinde Note 9 ile de masaüstü bilgisayar deneyimi yaşamak mümkün olacaktır. Bu arada Samsung’un geliştirlmiş bir su karbon soğutmalı sisteme sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Galaxy Note 9’da S9+’takiyle hemen hemen aynı kamera özelliklerini görüyoruz. Arkada 12 megapiksel 26 mm. f/1.5 – f/2.4 dinamik diyafram açıklıklı bir kamera var. İkinci bir 12 megapiksel, 52mm lens sayesinde 2x optik zum imkanı sunuluyor. Bu kamera da f/2.4 diyafram açıklığı değerine sahip. Her iki lens de optik görüntü sabitleme sistemini barındırıyor.

Farklı olan nokta ise Note 9’a eklenen yeni otomatik çekim özellikleri oluyor. Şirketin “Sahne Optimizasyonu” olarak adlandırdığı özellik, 20 farklı fotoğraf durumunu analiz ediyor, muhtemel en iyi ayarları otomatik olarak yapıyor. Bu, LG G7 ve Huawei P20 Pro’da gördüğümüz yapay zekâ destekli modlara oldukça benziyor. Aynı zamanda “Hata Tespiti” olarak adlandırılan bir sistem de çekilen fotoğrafta bir hata veya kusur olup olmadığını algılıyor. Önde de f/1.7 diyafram açıklıklı, 8 megapiksel kamera yer alıyor.

Samsung Galaxy Note 9’un en önemli yeniliklerinden bir tanesi de yenilenmiş S Pen olacaktır. S Pen şimdi uzaktan kumanda özelliğiyle fotoğraf çekerken daha kullanışlı olacaktır. Bluetooth destekli ekran kalemi sayesinde selfie’lerinizi daha rahat çekebilir veya Note 9’u bir tripoda yerleştirdiğiniz takdirde de daha rahat çekim yapabilirsiniz. Samsung, Bluetooth S Pen’in yaklaşık 10 metrelik bir menzili olduğunu belirtiyor. Dahili pili ise 200 tıklamaya kadar dayanıyor. Ayrıca Samsung’un “Supercapacitor” olarak adlandırdığı bir sistem sayesinde S Pen düşük enerji tüketimli Bluetooth kumandası gibi davranabiliyor. Samsung Galaxy Note 9’da da, daha önce gördüğümüz Samsung telefonlarının vazgeçilmez unsuru Bixby sanal asistan yer alıyor.

Samsung Galaxy Note 9 Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı

Galaxy Note9?un 6 GB RAM / 128 GB dahili hafızalı modeli tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 6499 TL olacak şekilde 10 Ağustos 2018’den itibaren piyasaya sunulacak. 8 RAM / 512 GB dahili hafızalı modeli ise tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 7499TL olacak şekilde Ağustos sonunda piyasaya sunulacak. Gece Siyahı ve Lavanta Moru renk seçenekleri, bu renklere uygun S Pen ile kullanıcıların beğenisine sunulurken; Okyanus Mavisi renk seçeneğine ise Sarı renkli S Pen eşlik edecek.

Samsung’un belirttiğine göre Galaxy Note 9, tüketicinin farklı alım tercihleri düşünülerek, kanaldan kanala değişiklikler gösteren ödeme seçenekleri, değişim kampanyaları ve özel fırsatlarla kullanıcıların beğenisine sunulacak. Tüm kanallarda 10 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak ön satış dönemine özel Samsung Electronics Türkiye tarafından ithal edilmiş Galaxy Note9 alan müşteriler ise kampanya koşullarını yerine getirdiklerinde KDV dahil 759 TL değerindeki Gear IconX (2018) kablosuz kulaklık hediye kazanma fırsatına sahip olacak. Kazanma fırsatı yakalanan Gear IconX (2018), Samsung online mağazası shop.samsung.com/tr üzerinden yapılacak başvuru sonrasında kampanya koşullarının yerine gelmesini takiben doğrudan müşterinin adresine gönderilecek. Samsung mağazalarında ve shop.samsung.com/tr?de geçerli olacak şekilde eski Galaxy Note cihazlarını getirme koşuluyla 3.500 TL’ye varan indirim kazanacaklar.

İLGİLİ HABERLER