Teknoloji

Fortnite’ın Android sürümü Google Play’den dağıtılmayacak

fortnite epic games

fortnite epic games

Fortnite oyununun Android versiyonu çıktığında, bunu Google Play Store’da bulamayacaksınız. Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney, ekonomik gerekçelerden dolayı bu şekilde bir karar aldıklarını kaydetti. Google Play’i by-pass ederek Epic, yüzde 30’luk mağaza komisyonunu da önlemiş olacak.

Sweeney, The Verge sitesine e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada, yüzde 30’luk kesintinin, oyun geliştiricilerine kalan yüzde 70 ile oyunları geliştirme, işletme ve destekleme maliyetlerini tamamen karşılama zorunluluğunun olduğu bir dünyada çok yüksek bir maliyet olduğunu kaydetti.

Aslında Fortnite‘ı indirmek ücretsiz. Ancak oyun stüdyosu Google’ın uygulama içi satışlardan pay almasını istemiyor. Fortnite‘ın son birkaç ayda ne kadar popüler bir oyun hâline geldiğini göz önünde bulundurduğumuzda, bunun Epic için oldukça cesur bir karar olduğunu söyleyebiliriz.

EPIC GAMES FORTNITE’IN ıOS’TE ELDE ETTİĞİ BAŞARIYA GÜVENİYOR

Oyun stüdyosu, popüler oyunun iOS tarafında yarattığı etkinin Android kullanıcılarına yayılmaya başladığını, birçok kullanıcının oyunun Android versiyonunun çıkmasını merakla beklediğini biliyor ve buna güveniyor olmalı. Halbuki başka bir mobil oyunun Google Play dışından dağıtılması ve başarılı olması bir hayli zor olurdu.

Epic Games, Fortnite‘ın Android için ne zaman çıkacağını hâlâ açıklamadı. Ancak oyun çıktığında, oyuncular bunu doğrudan Epic’ten indirecekler. Son günlerde oyunun Galaxy Note 9 ile birlikte lanse edileceği şeklinde söylentiler yoğunlaştı. Galaxy Note 9, 9 Ağustos’ta tanıtılıyor.

Oyun daha önce iOS’te, App Store üzerinden dağıtıma sunuldu. Ancak Apple, geliştiricilere mobil uygulamalarını kendi uygulama mağazası dışında bir yerden sunma izni vermiyor. Halbuki, Google böyle bir imkan tanıyor, bundan dolayı da Epic o yoldan gitmeyi tercih ediyor. Google da gelecekte Apple’ın yolundan gider mi, bunu zaman gösterecek.

Google Play’i tercih etmemenin bir güvenlik riski oluşturup oluşturmayacağıyla ilgili olarak ise Sweeney herhangi bir endişe duymuyor. Oyuncuların güvenli yazılım indirme konusunda deneyimli olduklarını ve oyunların açık PC platformunda, birçok farklı kaynaktan indirilebildiğini hatırlattı.

Fortnite Android sürümünün gelecek hafta çıkması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER