Eğlence

Google Play Müzik için kapanma süreci eylülde başlayacak

Google Play Müzik yeni logoya kavuştu

Google Play Müzik için kapanma kararı daha önce duyurulmuştu. Google, sonunda bu sürecin nasıl ilerleyeceğine dair detaylı bir takvim açıkladı. İlk olarak eylül ayında Güney Afrika ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar Google Play Müzik’le vedalaşacak. Ekim ayında ise diğer bölgelerde servisin kepenkleri inecek.

Aralık ayından itibaren servisteki içerikleri transfer etmek de mümkün olmayacak. Buna ek olarak, ağustos ayının ilerleyen günlerinden itibaren Play Store üzerinden satın alınan müzikler de servise kabul edilmeyecek.

Google’ın bu büyük adımları şimdi atmasının nedenini anlamak çok zor değil. Google Play Müzik’in yerini alması planlanan YouTube Music tam kapasiteyle işler hâle gelmiş durumda. Şirket bir süre önce Play Müzik kullanıcılarının çalma listelerini, favori sanatçı, albüm ve şarkılarını, satın almalarını, tavsiyelerini ve yüklemelerini YouTube Music’e transfer edebilmelerini mümkün kılmıştı.

Söz konusu işlemi gerçekleştirmek oldukça kolay. Kullanıcılar YouTube Music’i açtıklarında ekranın üst kısmında görülen “Play Müzik kütüphanenizi transfer edin” mesajı üzerinden bu işlemi rahatlıkla yapabiliyor.

Google Play Müzik kapanmadan önce kullanıcılarını süreçle ilgili olarak sıklıkla bilgilendireceğini ve gerekli uyarıları belirli bir süre önce yapacağının sözünü vermişti. Şirket şimdiye kadar bu sözünü tutma konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER