EğlenceManşetler

Google Play Kitaplar mağazası Türkiye’ye açıldı

Türkiye’deki kullanıcıların uzun zamandır sadece ücretli veya ücretsiz uygulamalarından yararlandığı Google Play çatısı altında aslında kitap, dergi, müzik, film ve cihaz satışları da bulunuyor. Bu kategorilerden bir tanesi daha bugün kullanıma açıldı. Türkiye’deki Android cihaz sahipleri bundan böyle Google Play üzerinden kitap satın alma işlemi gerçekleştirebiliyor.

google-play-kitaplar-2-071113 (800 x 391)

Android cihazlarında bulunan Google Kitaplar uygulamasını güncelledikten sonra bu uygulama içinde yer alan Mağaza bölümüne girdiğinizde karşınıza Türkiye’ye özel Google Play sayfası çıkıyor. Fiyatların TL cinsinden verildiği mağaza içinde gördüğümüz kadarıyla sadece İngilizce kitaplar bulunuyor. Kitapların ön izlemesini yapabileceğiniz gibi Google hesabınıza eklediğiniz kredi kartı bilgilerini kullanarak satın alma işlemini gerçekleştirebilir ve kitabı cihazınıza indirebilirsiniz.

Google Play Kitaplar uygulaması da iBooks’unkine benzer bir deneyim sunuyor. Sayfa çevirme ve geçiş efektleri, yazı boyutunu değiştirme gibi imkanları sunuyor.

Kitaplar mağazasına web sitesi üzerinden de erişebilir, satın alma işlemini masaüstü internet tarayıcısı üzerinden de yapabilirsiniz.

Google’ın bu önemli hamlesinden sonra Apple’dan da benzer bir hareket bekliyoruz. Apple’ın iBookstore Türkiye mağazasında şu an için sadece ücretsiz anonim eserler sunuluyor. Geçtiğimiz günlerde Apple Online Store’u Türkiye’ye açan şirket belki kısa bir zaman dilimi içinde kitap mağazasını da buradaki kullanıcılarına açar.

İlgili >> Google Play Kitaplar

İLGİLİ HABERLER