Teknoloji

Son güncelleme Google Pixel serisine yeni özellikler getiriyor

google pixel fold

Google Pixel serisi için hazırladığı son yazılım güncellemesiyle kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. İnternet devi yeni özellikler sunmasının yanı sıra mevcut özelliklerinin bazılarını da iyileştiriyor.

Sunulan yeni özelliklerden ilki “Hold for Me” (Benim İçin Beklet) adını taşıyor. Pixel 5‘te bulunan bu özellik artık Pixel 3 ve üstü cihazlarda da kullanılabilecek. Kullanıcılar bir görüşme sırasında hattın diğer ucundaki kişi tarafından bekletilirken, bekleme işini Pixel üstlenecek. Diğer kişi geri dönünce de kullanıcıya otomatik olarak haber verilecek.

Bir diğer yeni özellik ise Extreme Battery Saver (İleri Pil Koruma). Bu özellik, Pixel serisi telefona bazı limitler koyuyor ve güç korumak adına sadece temel işlevlere izin veriyor.

Sunulan diğer yeni güç koruma özelliği ise Adaptive Battery (Uyarlanabilir Pil). Söz konusu özellik daha önce Pixel 5 ve 4a 5G’de kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bir şekilde kullanıcıların bir sonraki şarjlarını kaçıracağını tespit eden bu özellik, perde arkasında pil ömrünü artırmak adına bazı optimizasyonlar yapıyor. Uyarlanabilir Şarj özelliği de şarj hızını dinamik biçimde kontrol ederek pili koruyor.

Pixel 5 ve Pixel 4a 5G’ye güncellemeyle Uyarlanabilir Bağlantı özelliği ekleniyor. Bu özelllik sayesinde telefon, kullanılan uygulamaya göre 5G veya 4G bağlantı arasında geçiş yapabiliyor. Örneğin, internette gezinirken veya mesajlaşılırken 4G kullanılırken, video izlerken 5G devreye giriyor.

Güncelemeyle Pixel 5 ve Pixel 4a 5G, yayalar için daha doğru bir GPS hizmeti sağlayacak. Böylelikle kullanıcıların konumu daha doğru şekilde tespit edilebilecek. Telefon kullanıcının yolun hangi tarafında olduğunu algılayabilecek. Söz konusu özellik ilk etapta belli ülkelerde kullanıma sunulacak.

Duo ekran paylaşımı özelliğinde de artık birden fazla kişiyle ekran paylaşımı yapılabilecek. Bunun için kablosuz ağ veya 5G bağlantısı kullanılacak.

Güncellemeyle Pixel serisindeki Fotoğraflar uygulaması da yenileniyor. Öneriler kısmında sunulan ön ayarlar kullanıcıların düzenleme işlemleri çerçevesinde otomatik öğrenmeyle desteklenecek.

Google Pixel serisi sesini ortama göre ayarlayacak

Uyarlanabilir Ses özelliği ise Pixel’in hoparlörlerinden çıkan sesi çevredeki koşullara göre değiştirebilecek. Ortam sesini analiz edecek olan telefon, bulunduğu ortama göre ses çıkışını ayarlayacak.

Google Pixel serisi artık Şimdi Çalıyor özelliğiyle tanınan şarkılardan bir çalma listesi oluşturabilecek. Bu liste doğrudan YouTube Music’e aktarılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER