Teknoloji

LG Google’ın gelecek nesil Pixel telefonlarından en az bir tanesini üretebilir

google pixel 2 lgLG gelecek nesil Google Pixel telefonlarından bir tanesinin, “taimen” kod adıyla anılan modelin üretimini üstlenerek HTC’nin yerini alabilir.

9to5Google sitesinin Android Issue Tracker kütüphanesi üzerinde yaptığı taramaya göre, bir LG çalışanı bir sorunun kaydını girdi ve bir Google çalışanı da kendisine bu sorunu LG / taimen için açılmış özel mesaj panosuna taşıması ricasında bulundu. Bu durum LG’nin gelecek yeni taimen cihazının üretiminde ve yapımında bizzat rol aldığı şeklinde yorumlanıyor.

Bu arada söz konusu gelişmeden bağımsız olarak, Android Police sitesinin editörü David Ruddock da LG’nin taimen kod adıyla anılan gelecek nesil Google Pixel cihazının üretimini üstleneceğini doğruladı.

https://twitter.com/RDR0b11/status/874444753609281536

Google neden HTC yerine LG’yi seçecek. 9to5Google sitesine göre, bu yılın başlarında Google’ın gelecek nesil telefonu için LG’nin esnek OLED ekranlarına yatırım yapmak istediği şeklinde haberler çıkmıştı. Belki de üretim akrarı bununla ilgili olabilir. Belki de Google HTC’nin üretim hacminden memnun kalmamıştır, çünkü Pixel ve Pixel XL’in sevkiyat sürelerinde sıkıntılar yaşandığına dair haberler de çıkmıştı. 128 GB kapasiteli Pixel iki aya yakın bir zaman stoklara girmemişti. O zamanlar Google, talebin beklentileri aştığını belirtmişti.

Google Pixel 2’nin diğer çeşidi “walleye” kod adını taşıyor

Diğer Pixel haberlerine bakacak olursak, Google’ın Pixel ve Pixel XL’in yerini alacak üç yeni cihaz çıkarabileceği söyleniyor. Bu cihazların yerini alacak cihazların yanı sıra Pixel XL’in yerini alacak daha büyük boyutlu bir cihaz da gelebilir. Ne var ki, Android Police sitesi, bu üç cihazdan bir tanesinin geliştirme aşamasında eleneceğini, taimen’in de mevcut Pixel XL’in yerini alacağını iddia ediyor. Geliştirme sürecindeki diğer Pixel ise “walleye” kod adıyla anılıyor gibi görünüyor. Şu an için tüm bu 2017 model Pixel cihazlarıyla ilgili bildiklerimiz bu kadar, ancak zamanla daha fazla haber duyacağımız kesin.

İLGİLİ HABERLER