Teknoloji

Google Pixel Fold katlanabilir telefon için ilginç iddia

google pixel fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google bir süredir Pixel Fold adıyla anılan bir katlanabilir telefon hazırlığı içinde. Ancak gelen son haberler, bu telefonu bekleyenleri üzecek türden. Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları (DSCC) tarafından hazırlanan bir rapora göre, Pixel Fold’u iptal eden Google, bu cihazı piyasaya sürmeyecek.

Bazı kaynaklar Pixel Fold’un iptalinden bahsetse de, şu an için iptal mi yoksa süresiz bir ertelemeden mi bahsedildiği belirsizliğini koruyor. DSCC’den Ross Young ise Google’ın telefon için verdiği parça siparişlerini iptal ettiğini vurguluyor.

Google’ın Pixel Fold konusunda ne yapacağını söylemek zor. İnternet devi katlanabilir bir cihaz üzerinde çalıştığını doğrulamadığı için bu konuda bir öngörüde bulunmak biraz daha sıkıntılı hâle geliyor. Pixel Fold hakkındaki tüm haberler gibi, bunun da bir spekülasyon olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Google, tedarik zincirinde sıkıntıların yaşandığı bu dönemde katlanabilir telefonda rekabete girmeyi göze alamamış olabilir. Buna ek olarak, Samsung’un katlanabilir telefon pazarında ciddi mesafe kaydetmesi ve Çinli üreticilerin de bu cihazlara ilgisinin artması, Google’ı ürkütmüş olabilir.

Android 12L’nin duyurusu, Google’dan katlanabilir ekranlı bir telefon bekleyenleri de heyecanlandırmıştı. İnternet devi, Android 12L sürümüyle büyük ve katlanabilir ekranlı cihazlara olan bağlılığını gözler önüne sermişti. Pixel Fold’dan vazgeçildiği iddiası, kafalarda Android 12L hakkında bazı soru işaretleri yaratabilir.

Dedikodulara göre, Google Pixel Fold Pixel 5 ile aynı arka kamera sistemine sahip olacaktı. Buna ek olarak, telefonun hem iç hem de dış ekranında 8 megapiksel kameraların bulunacağı söyleniyordu. Akıllı telefonun 7.6 inç LPTO OLED ekranının Samsung tarafından üretileceği de konuşulanlar arasında yer alıyordu.

İLGİLİ HABERLER