Teknoloji

Google Pixel Fold için yeni kamera iddiası

google pixel fold

Google, Pixel Fold adıyla anılan bir katlanabilir telefon çıkarmaya hazırlanıyor. 9to5Google sitesinin haberi, akıllı telefona dair önemli bir detayı gösteriyor. Yapılan bir APK incelemesi, Pixel 6‘daki güçlü kamera sisteminin Pixel Fold’da bulunmayacağını gözler önüne seriyor.

Google’ın Kamera uygulamasının en yeni sürümünün kodları, katlanabilir ekranlı telefona dair başka ipuçları da veriyor. Akıllı telefonun şimdiye kadar “Passport” olan kod adının “Pipit” olarak değiştirildiği görülüyor.

9to5Google’ın APK Insight ekibi, katlanabilir Pixel’de ana kamera görevini 12.2 megapiksel sensörün üstleneceğini ortaya çıkardı. Şirket geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Pixel 5’te de bu kamerayı tercih etmişti. Kısa süre önce piyasaya çıkan Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da ise ana kamera görevini 50 megapiksel Sony IMX363 sensör üstleniyor. Dolayısıyla katlanabilir telefon için kamera tarafında önemli bir kalite kaybından bahsedilebilir. Pixel Fold’un ikinci kamerasının da Sony IMX386 sensör olacağı söyleniyor.

Pixel Fold’un önünde iki kamera bulunması bekleniyor. Bu kameralarda 8 megapiksel Sony IMX355 sensörün tercih edileceği de görülüyor. Kameralardan birinin iç, diğerinin ise dış ekrana yerleştirileceği tahmin ediliyor.

Google Pixel Fold, büyük ihtimalle 2022’de kullanıcılarla buluşacak. Katlanabilir telefonlar için de optimize edilen Android 12L‘nin gelecek yılın ilk çeyreğinde dağıtıma çıkması planlanıyor. Pixel Fold’un da aynı dönemde satışa sunulması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER