Teknoloji

Google Pixel 4a çok yakında resmiyet kazanabilir

google pixel 4a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 4a çok uzun bir süredir konuşulsa da, 2020’nin olağanüstü şartları nedeniyle hâlâ resmiyet kazanabilmiş değil. İlkbahar aylarında tanıtılması beklenen telefonun çıkışının sonbaharı bulabileceği bile söyleniyor. Ancak yeni bir iddia, Pixel 4a’yla çok yakında tanışabileceğimizi gösteriyor.

Gazeteci Jon Prosser, Google’ın Pixel 4a’yı 3 Ağustos’ta duyurabileceğini iddia etti. Bu da telefonun resmiyet kazanmasına sadece bir hafta kaldığı anlamına geliyor. Samsung’un Galaxy Note 20 serisi etkinliğinden iki gün önce bir duyuru yapmak Google adına pek mantıklı bir hamle gibi görünmüyor. Ancak Pixel 4a’yla Note 20 serisinin hedef kitlelerinin farklı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Prosser, Pixel 4a’yla ve genel olarak Google’ın Pixel serisiyle ilgili başka önemli sorular da soruyor. Tecrübeli gazeteciye göre, OnePlus Nord’un tanıtımının ardından Pixel 4a’nın çekiciliği daha şimdiden azalmış durumda. Prosser, diğer üreticilerinin Android güncellemelerinin dağıtımında hızlanmasını da Pixel serisinin aleyhine bir durum olarak değerlendiriyor.

Eskiden güncelleme dağıtımı konusunda diğer Android cihaz üreticileri Google’ın epey arkasından geliyordu. Ancak bizzat Google’ın öncülük ettiği projeler sayesinde bu durum değişti. Artık bir Android sürümü genel dağıtıma çıktıktan sonra kısa bir süre içinde çok sayıda telefona ulaşabiliyor. Bunun da Pixel serisinden önemli bir avantaj aldığı söylenebilir.

Google Pixel 4a ile ilgili söylentiler resmi duyuru yapılana kadar sürecek gibi görünüyor. Bu duyurunun iddia edildiği gibi gelecek hafta yapılıp yapılmayacağını öğrenmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER