Teknoloji

Pixel 4a’nın tanıtım ve çıkış tarihleri için çarpıcı gecikme iddiası

google pixel 4a

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyanın planları altüst olmuş durumda. Ancak bazı sektörler ve şirketler bu etkiyi çok daha yoğun biçimde hissediyor gibi görünüyor. Google da söz konusu grubun üyeleri arasında yer alıyor. Şirketin Pixel 4a ve 5 modellerinin duyurusunu ve çıkışını ertelediği iddia ediliyor.

Google, orta segmentte konumlandırdığı Pixel 3a’yı geçtiğimiz yıl mayıs ayında tanıtmıştı. İnternet devinin Pixel 4a’yı da bu yılın mayıs ayında gözler önüne çıkarması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Google’ın telefonun duyurusunu haziran ayının başında gerçekleştireceği iddiasının da boşa çıkmasının ardından gözler yeni iddialara çevrilmişti. Bu iddialardan birinin gelmesi fazla zaman almadı.

Mobil cihaz endüstrisinin önemli sızıntı paylaşımcılarından biri olan Jon Prosser, Google’ın Pixel 4a’yı 13 Temmuz’dan önce tanıtmasının beklenmediğini belirtti. Prosser’in paylaşımında asıl dikkat çeken nokta ise telefonun satışının 22 Ekim’den önce başlamayacağı iddiası oldu. Prosser’e göre, Google telefonun mavi renk seçeneğini çıkarmaktan da vazgeçti ve sadece siyah renk seçeneğini sunmaya karar verdi.

Bu takvimin Google’ın diğer ürünlerinin çıkışını da eklemesi muhtemel görünüyor. Söz konusu “diğer ürünler” arasında ise akıllara ilk olarak Pixel 5 geliyor. Prosser, Pixel 5’in çıkış tarihi konusunda kesin bir öngörüde bulunmasa da, bir gecikmenin muhtemel olduğunu dile getirdi.

Google Pixel 4a için iddia edilen bu büyük gecikmenin ardında koronavirüs salgını dışında bir neden olup olmadığı bilinmiyor. Ancak bu gecikmenin Google’ın akıllı telefon pazarındaki hedefleri konusunda bir sıkıntı oluşturması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER