Teknoloji

Google Pixel 4A 5G ile Pixel 5 arasındaki farkları gösteren sızıntı

google pixel 5 5g

Bir önceki gün, WinFuture sitesi Pixel 5 için beklenen özellikleri sızdırmıştı. Beklenen özellikler arasında Snapdragon 765G CPU, 90Hz yenileme hızına sahip 6 inç 2340 x 1080 OLED ekran, 8GB RAM, 128GB depolama alanı ve 4080mAh pil sayılan özellikler arasında yer alıyordu . Şimdiyse ise yine WinFuture sitesi, başka bir sızıntı ile karşımıza çıktı. Bu sefer de yakında tanıtılacak Pixel 4A 5G için beklenen özellikleri ortaya çıkardı. Görünüşe göre iki cihaz arasında pek çok benzerlik olacak.

Öncelikle Pixel 4A 5G’nin ekranının çözünürlüğü Pixel 5’inki ile aynı, 2340 x 1080 piksel olacak. Ancak 6,2 inç ile daha büyük ekran olacak, ayrıca bu, Pixel 4A’nın 5,8 inç ekranından daha büyük olacağını da gösteriyor. Ve her iki telefonun da 12,2 MP ana lens ve 16 MP ultra geniş lense sahip çift kamera sistemi ve 8 MP ön kamera barındırması bekleniyor. Aynı zamanda Snapdragon 765G de ortak özellik olacak. Bu benzer özelliklere, aynı işlemciye veya kameralara göre hangi telefonun kullanıcılar için uygun olduğunu belirlemek epey zor olacak.

Aslında Google, 4A 5G için diğer alanlarda bazı değişiklikler yapıyor:

  • Pixel 4A 5G, 3885 mAh ile daha küçük bir bataryaya sahip olabilir. Görünüşe göre Pixel 5’in sahip olacağı kablosuz şarjı veya ters kablosuz şarjı desteklemiyor.
  • Pixel 5 için beklenen 8 GB yerine 6 GB RAM’e sahip olabilir.
  • Görünüşe göre Pixel 5’te olacağı söylenilen Gorilla Glass 6 yerine Gorilla Glass 3 ekran camına sahip olacak.
  • 90 Hz yenileme hızı yerine 60 Hz yenileme hızına sahip olabilir.
  • Pixel 5’in aksine, suya veya toza dayanıklılık açısından IP derecelendirmesine sahip olmayacak gibi görünüyor.

Yukarıdaki beklentiler ışığında bu Android telefonun Pixel 5’ten daha düşük fiyata satılmasını bekleyebiliriz.

Yine de Pixel 4A 5G, kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak Pixel 5’e göre açık bir avantaja sahip olacak. Görünüşe göre Pixel 5’te bulunması beklenmeyen 3.5 mm kulaklık jakına sahip olacak.

Her iki telefon arasındaki farklılıkların neler olacağını açık şekilde görmek için çok fazla beklememize gerek olmayacak. Google her iki telefonu da 30 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. O etkinlikle ilgili detaylar da zamanı geldiğinde en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER