Teknoloji

Son Pixel 4 sızıntısı yetenekli bir uygulamanın gelişini müjdeliyor

google recorder pixel 4

Google Pixel 4 hakkında pek çok şey şimdiden biliniyor. Ancak tanıtım için geri sayım devam ederken bilinenlere hâlâ yeni şeyler ekleniyor. Bu grubun en yeni üyesi, “Recorder” adını taşıyan yeni ses kayıt uygulaması oldu.

Uygulamayı kısa süre önce mercek altına alan 9to5Google sitesi, Recorder’ın oldukça basit bir çalışma dinamiği olduğunu belirtmişti. Kayıt tuşuna basarak ses kaydı yapan kullanıcıların bu kaydı diğer uygulamalar aracılığıyla başkalarına gönderebileceği ifade edilmişti. Ancak Google uygulamayı henüz tüm kullanıcılarına açmadan, oldukça işlevsel başka bir özellikle güncellemiş gibi görünüyor. Bu özellik sayesinde Recorder kaydettiği sesleri otomatik olarak yazıya dökebiliyor.

Görsel: XDA Developers

Sesi yazıya çevirme özelliği ise XDA Developers tarafından test edildi. Bu testin sonuçlarına bakıldığında özelliğin yeterli bir performans sergilediği görülüyor. XDA Developers ekibinin test kaydının çeviri yazısında konuşmacının adının yanlış algılanması ve biraz fazla virgül kullanılması dışında bir probleme rastlanmıyor.

Normalde sesli kayıtları yazıya dökmek isteyenlerin Otter.ai gibi servisler için para ödemesi gerekiyor. Google’ın ücretsiz olarak sunduğu Recorder uygulaması, bu servislere karşı güçlü bir alternatif olacak gibi görünüyor.

Recorder’da kullanıcılar yazılı metin üzerinde bir kelime için arama yapabiliyor. Sonuç gösterilirken ilgili kelimenin kaydın hangi anında geçtiği bilgisi de kullanıcılara veriliyor. Bunun bir ses kaydında doğru ifadenin veya sözün geçtiği anı bulmak isteyenlerin işini fazlasıyla kolaylaştıracağı söylenebilir.

Recorder’a güncellemeden sonra bir bakış daha atan 9to5Google sitesi ise uygulamanın Play Store’da paylaşılacağı anlaşılan görüntülerine de ulaşmayı başarmış. Bu ekran görüntüleri, işe yarar başka bir arama özelliğinin daha varlığını gözler önüne seriyor. Recorder, kaydın bölümlerine otomatik olarak zaman damgaları ekliyor. Bu sayede yazılı metnin belli yerlerini bulmak da kolaylaşıyor.

Uygulamanın kodunu inceleyen XDA Developers ekibi ise kullanıcıların Recorder’da alkış, kuş ötüşü, kedi miyavlaması, köpek havlaması, müzik ve ıslık gibi sesler için de kayıtta arama yapabileceğini gösteriyor. XDA Developers’ın paylaştığı ekran görüntüsü, tüm bu sürecin cihaz üstünde gerçekleştiği ve Google’ın sunucularına veri gönderilmediği bilgisini de veriyor. Uygulama, en azından ilk etapta sadece İngilizceyi destekleyecek gibi görünüyor.

Google Pixel 4 etkinliğinde Recorder hakkında daha fazla bilgi verebilir

Google son zamanlarda sesi gerçek zamanlı olarak yazıya dökme konusuna ciddi yatırım yapıyor. Live Transcribe özelliği konuşmaları neredeyse gerçek zamanlı olarak yazıya dökerken, Canlı Altyazı da telefondaki uygulamaların sesini otomatik olarak yazıya çeviriyor. İnternet devi podcast metinlerini de arama sonuçlarında daha iyi görünebilmeleri için yazıya döküyor.

Google Pixel 4 etkinliğini 15 Ekim’de gerçekleştirecek. Şirketin bu etkinlikte Recorder uygulaması hakkında daha fazla detay vermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER