Teknoloji

Google Pixel 3’ün ipuçlarına Android P’nin beta sürümünde rastlanıyor

google pixel 3Google Pixel 3 büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda gözler önüne çıkacak. Ancak akıllı telefonun tasarımına dair ilk ipuçlarına Android P’nin en yeni beta sürümünde rastlanıyor. İlk ipuçları Google’ın iddialı ve göz alıcı bir telefon hazırladığını gösteriyor.

Kimliği tam olarak belirlenemeyen telefonun farkına ilk olarak Slashleaks sitesi vardı. Android P’nin Ayarlar menüsünün sesler başlığı altındaki kısayol ekranında görülen bir telefon, bazı işlevlerin nasıl kullanılacağı konusunda görsel yardım sunuyor. Söz konusu yardım, telefonun zil sesinin çalmasını engellemek için sağlanıyor.

Görselde kullanılan telefon çiziminde çentiğin bulunmaması ve çerçevenin çok çok ince olması dikkat çekiyor. Söz konusu tasarım pek çok akıllı telefon üreticisinin hedefi olsa da, pek çok şirket bu tasarımı ancak çentikli biçimde sunabiliyor. Daha önce Android Oreo’nun beta sürümünde kullanılan görsellerin Pixel 2’ye dönüşmesi ise Google’ın bu sefer de Pixel 3 için ipucu verdiğini düşündürüyor.

Söz konusu görselde ön kameranın nereye yerleştirileceği anlaşılamıyor. Google’ın ön kamerayı doğrudan ekrana entegre etmesi veya Vivo Apex konseptinde olduğu gibi açılır bir tasarım arasında kullanması ihtimaller arasında bulunuyor. Ahizenin nereye yerleştirileceği de anlaşamayan noktalardan biri olarak göze çarpıyor. Google Pixel 3 hakkındaki çıkarımların doğru olup olmadığını görmek içinse önümüzdeki sonbaharı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER