Teknoloji

Google Pixel 3A ve Pixel 3A XL’de neden kulaklık jakına yer verdi?

Google Pixel 3A ve Pixel 3A XL'de neden kulaklık jakına yer verdi?

Google’ın I/O geliştirici konferansında Pixel 3A ve Pixel 3A XL Android telefonları tanıtılmıştı. Bu telefonların dikkat çeken en önemli özelliklerinden bir tanesi de geleneksel kulaklık jakını muhafaza etmesiydi. Google’ın bu emektar bileşene neden yer verdiği ortaya çıktı. Pixel 3A projesinin geliştiricilerinden Soniya Jobanputra, konferans sırasında gerçekleştirdiği bir röportajda bu kararın altında yatan nedeni açık etti.

Jobanputra, kulaklık jakı ile ilgili olarak Google’ın, söz konusu fiyat noktası ve segmentteki müşterilerin bu esnekliğe gerçekten ihtiyaç duyacaklarını hissettiğini dile getirdi. Çalışanın ifadesi, Google’ın sadece bütçesini düşünen kullanıcıların kulaklık jakını isteyebileceklerine inandığını anlıyoruz.

Bu açıklama şu noktada mantıklı oluyor. Bütçesini gözeten tüketiciler genellikle daha pahalı olan kablosuz kulaklıklar yerine kablolu kulaklıklar satın almayı tercih ediyor. Ne var ki, parası kablosuz kulaklık satın almaya yetse de, bunun yerine kablolu kulaklık tercih eden birçok tüketici de bulunuyor.

Kulaklık jakı olmayan telefonlarda, telefon şarj edilirken müzik dinleme imkanı kısıtlanıyor. Bu da bazı kullanıcılar için can sıkıcı hâl alıyor. Tüm bunlara rağmen, Jobanputra’nın kulaklık jakını Pixel cihazının fiyatıyla hitap ettiği kitle için tutumluluk odaklı bir özellik olarak göstermesi oldukça ilginç sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER