Teknoloji

Google Pixel 3a serisinin üretimini ve satışını durdurdu

Google Pixel 3A ve Pixel 3A XL'de neden kulaklık jakına yer verdi?

Google Pixel 3a ve 3a XL geçtiğimiz yıl mayıs ayında tanıtılmış ve satışa sunulmuştu. İnternet devi, tanıtımının üstünden bir yıldan fazla bir zaman geçen Pixel 3a serisinin üretimini ve satışlarını durdurma kararı aldı.

Şirket tarafından Android Police sitesine gönderilen açıklamada Pixel 3a’nın üretiminin durdurulduğu belirtildi. Google’dan The Verge sitesine yapılan başka bir açıklamada ise şirketin elindeki Pixel 3a stoklarının tükendiği ifade edildi. Şirket, Pixel 3a serisinin satışlarının elinde stok bulunan iş ortakları tarafından sürdürüleceğini duyurdu.

Pixel 3a serisi, Google’ın Pixel 3 telefonlarında sunduğu deneyimi bazı tavizlerle daha geniş kitlelere ulaştırma hedefinin bir parçası olarak ortaya çıkmıştı. Şirket, yapay zekâ desteğiyle Pixel 3a’da da Pixel 3’tekine benzer bir kamera deneyimi sunmayı başarmıştı.

Google Pixel 3a serisinin üretimini ve satışını sonlandırarak Pixel 4a’yı bekleyenleri de heyecanlandırdı. Pixel 3a serisinin satışlarının durdurulmasıyla birlikte Google’ın şu an için sattığı tek telefon olarak Pixel 4 kaldı. Normalde ilkbaharda tanıtılması beklenen Pixel 4a’nın duyurusu, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Telefonun çıkışının sonbahara kaldığı iddiası gündeme gelse de, Google’ın son hamlesi beklenen duyurunun yakında yapılabileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER