Teknoloji

Google Pixel 3A ve 3A XL’i onarmak diğerlerinden daha kolay çıktı

google pixel 3a ifixit

iFixit Google’ın yeni Pixel 3A ve Pixel 3A XL akıllı telefonlarını parçalarına ayırdı. Ekip, bu cihazlara 10 üzerinden 6 gibi nispeten yüksek bir onarılabilirlik puanı verdi. Site, yeni Pixel’in ekranının yeteri kadar kolay biçimde ayrılabildiğini söylüyor. Isı tabancası ya da saç kurutma makinesi gibi, günümüzün akıllı telefonlarında ekranı gövdeye bağlı tutmak için kullanılan yapıştırıcıları yumuşatmak amacıyla sıklıkla kullanılan aksesuarları kullanmak gerekmiyor.

Bunun yerine Google, süngerimsi ve kolaylıkla ayrılabilen bir yapıştırıcı kullanmış. Siteye göre, buradaki dezavantaj ve muhtemelen Pixel 3A’nın suya dayanıklılığa sahip olmamasının nedeni, suyun bu zayıf yapışkandan kolaylıkla sızabilmesi ve telefonun içine geçebilmesi oluyor

İşin iyi tarafı, zamanla zayıflamaya meyilli olan USB-C portu ve geri dönen kulaklık jakı gibi parçalar modüler ve fazla çaba sarfetmeden kolaylıkla değiştirilebiliyor. Google bu noktada açık bir şekilde birtakım avantajlara sahip oluyor. Pixel 3A veya Pixel 3A XL’i uzun zaman, suya hiçbir şekilde temas ettirmeden kullanırsanız, zamanla bozulan parçaları değiştirebilir ve telefonu yine düzgün biçimde çalıştırabilirsiniz. Pil de kolaylıkla değiştirilebiliyor, çünkü esnek yapışkan sayesinde pili telefonun gövdesinden kolaylıkla ayırmak mümkün oluyor.

Tüm bunlarla birlikte, Google’ın en yeni Pixel telefonları bazı onarım zorluklarına da sahip. iFixit, içteki bileşenleri birbirine bağlayan çok sayıda uzun ve ince şerit kablonun bulunduğunu, bunlarla çalışmanın zor olduğunu ve kazara kolaylıkla bozulabileceğini söylüyor. Bu nedenle onarımda dikkat etmekte fayda var gibi görünüyor.

iFixit’in web sitesinde sökme işlemi detaylı bir şekilde gösteriliyor. Bu arada merak edenler için normal Pixel 3’ün 10 üzerinden 4 gibi daha düşük bir tamir puanı aldığını söyleyelim. iFixit o telefon için de arka cam panelin yapıştırıcısını sökmenin zorluklarına vurgu yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER