Teknoloji

Google Pixel 2 XL’in ekranı kullanıcıların dokunuşlarını algılamıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel 2 xlGoogle Pixel 2 XL dikkat çeken bir telefon olsa da, bir süredir adı sorunlarla anılıyor. Önce ekran yanması problemi gündeme gelmiş, ardından da renk doygunluğu ve canlılığına ilişkin şikayetler ortaya çıkmıştı. Bu problemlere bir yenisi daha eklendi.

Pixel Kullanıcı Topluluğu web sitesini ziyaret eden bazı Pixel 2 XL sahipleri, telefonun ekranının özellikle kenar kısımlarda komutlarına yanıt vermediğini iddia etti. Kullanıcılar, bu nedenle dokunuş ve hareketlerin algılanamadığını belirtti.

Sorunu gündeme taşıyan isimlerden birisi de AndroidPolice sitesinin editörlerinden Artem Russakovskii oldu.Russakovskii özellikle ekranın kavis yaptığı alanlarda sorun yaşandığını ve bunun ekranda bir şeyler yazmayı etkilediğini belirtti. Bir başka kullanıcı ise sorunu gösteren bir video yayınladı. Söz konusu video keanra doğru yapılan sürükleme hareketlerinin çalıştığını, ancak dokunuşların ise algılanmadığını gösteriyor.

Google Pixel 2 XL ekranının sorununu yazılım güncellemesiyle çözecek

Google Pixel 2 XL kullanıcılarını etkileyen sorunun çözümü fazla zaman almayacak. Şirketten yapılan açıklamada problemin yazılım kaynaklı olduğunun bilindiği ve yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle sorunun çözüleceğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER