Teknoloji

Google Pixel 2 18:9 görüntü oranına sahip bir ekran taşıyabilir

google pixel orijinal

google pixel 2Google Pixel 2 telefonları için henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak GFXBench benchmark testlerinde görülen ve Pixel XL 2’ye ait olduğu iddia edilen bir sonuç, telefon üzerinde çalışıldığını gösteriyor.

Sızan benchmark sonucu, Google’ın yeni telefonları hakkında dikkat çekici bilgiler veriyor. İnternet devinin Pixel 2 ve Pixel XL 2’de Samsung ve LG’nin yolundan giderek 18:9 görüntü oranına sahip bir ekranı tercih ettiği öne sürülüyor. 5.6 inç ekranın 2560 x 1312 çözünürlüğe sahip olacağı da benchmark testinin gün yüzüne çıkardıkları arasında bulunuyor.

LG G6’da 5.7 inç, Samsung Galaxy S8’de ise 5.8 inç ekran bulunuyor. Ekran boyutu ve çözünürlük rakamları bir arada değerlendirildiğinde Pixel XL 2’nin ekran yoğunluğunun 514 ppi olabileceği görülüyor. Bu rakam G6’da 564, Galaxy S8’de ise 570 ppi’ye çıkıyor.

Yine de, sızan benchmark sonucuna temkinli yaklaşmak gerekiyor. “XL” takısı taşıyan bir telefonun ekran büyüklüğünün 5.6 inç olması kulağa pek ihtimal dahilinde gelmiyor. Google’ın LG ve Samsung’un yolundan giderek ana ekran tuşundan vazgeçip vazgeçmeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Google Pixel 2 Qualcomm Snapdragon 835 işlemci taşıyacak

Pixel 2’de Qualcomm Snapdragon 835 işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. 4K video kaydı yapabilen 12 megapiksel arka kamera ve yine 4K video kaydedebilen 7 megapiksel ön kameranın da telefonun bileşenleri arasında bulunacağı söyleniyor. Telefonun sonbahar aylarında tanıtılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER