Eğlence

Google oyun çalışmaları için Sony’nin tecrübeli mühendisiyle anlaştı

google ses
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google oyunGoogle oyun, artırılmış ve sanal gerçeklik alanlarında gelecekte yapacağı girişimleri kuvvetlendirmek adına önemli bir isimle anlaştı. Sony’de PlayStation ekibinde görev yapan mühendis Dr. Richard Marks, kariyerine Mountain View merkezli şirkette devam edecek. Son olarak PlayStation VR’ın hazırlık sürecinde rol üstlenen Marks, PlayStation Move ve 2003’te PS2 için çıkarılan ve ileri görüşlü bir ürün olarak tanımlanabilecek EyeToy kameranın da arkasındaki beyinlerden biri olarak biliniyor.

VentureBeat sitesinde yer alan habere göre, oyun sektörünün tecrübeli ismi Google’da Gelişmiş Teknoloji ve Projeler Grubu (ATAP) bünyesinde görev yapacak. Google içinde bir tür kuluçka merkezi olarak işleyen ATAP, radikal ve yenilikçi projeleri kısa süre içinde geliştirmesiyle tanınıyor.

Google’dan Marks’ın şirkette üstleneceği görevin tanımı konusunda bir açıklama gelmiş değil. Ancak son zamanlarda şirketin oyun pazarına girme konusunda istekli olduğuna dair haberler etrafta dolaşıyor. Bir süre önce Sony’nin oyun alanındaki başka bir önemli yöneticisi olan Phil Harrison’ın da Google’a katılması, Marks’ın gelişinin temelinde de oyun pazarına yönelik hedeflerin bulunduğunu düşündürüyor.

Xbox Live Arcade’in geliştiricisi Greg Canessa ve PlayStation Home’un direktörü Jack Buster da Google’ın oyun sektöründen transfer ettiği önemli isimler arasında bulunuyor.

Google oyun pazarıyla ilgili olarak farklı seçenekleri değerlendiriyor gibi görünüyor. Şirketin “Yeti” kod isimli bir çevrimiçi oyun servisi üstünde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Google’ın bu platformu destekleyecek bir donanım çıkaracağı iddiası da söz konusu haberi takip etmişti.

İLGİLİ HABERLER