Teknoloji

Google eski verilerin silinmesini kolaylaştırıyor

google otomatik silme

Google, “en az güvenilen teknoloji şirketi” unvanını Facebook’a devretmiş durumda. Ancak kontrol ettiği veri miktarının yoğunluğu; Google’ın da tartışmalardan, incelemelerden ve davalardan kendi payını almasına sebep oluyor. İnternet devi, bu durumdan kurtulmak adına bazı verileri kolayca silmek için çeşitli araçlar sunuyor. Google Otomatik Silme adını taşıyan aracıyla bu imkânların arasına bir yenisini daha ekliyor.

Facebook‘ta da kullanıcılar sosyal ağ ile paylaştıkları verileri kontrol edebiliyor veya silebiliyor. Ancak bu işlerin yapılmasını sağlayacak araçları bulmak çok kolay olmuyor. Bir zamanlar Facebook ile benzer bir noktada olan Google, yıllar içinde yaptığı değişiklikler sayesinde kullanıcılarına daha sade bir arayüz sunmayı başarmıştı. Böylelikle internet deviyle paylaşılan verilerin yönetimi de kolaylaşmıştı.

Google hâlihazırda Konum Geçmişi, Web ve Uygulama Etkinliği gibi bir takım verileri silmeye izin veriyor. Ancak bu işlemleri manuel olarak yapmak gerekiyor. Bu da kullanıcıları sürekli tekrarlanan ve zahmetli bir sürecin beklediği anlamına geliyor. Otomatik Silme özelliği, veri ve etkinlik temizliğindeki zahmeti ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar etkinlik verilerinin temizlenmesi için 3 ay veya 18 aylık zaman aralıklarından birini seçebiliyor. Ardından seçilen zaman aralığına göre, Google otomatik olarak konum geçmişini, web ve uygulama etkinliğini temizliyor.

google otomatik silmeGoogle Otomatik Silme özelliğini şu an için sadece Konum Geçmişi ile Web ve Uygulama Etkinliği temizliği için kullanıyor. İnternet devinin sakladığı diğer veriler için hâlihazırda bir silme seçeneği sunulmuyor.

İLGİLİ HABERLER