Teknoloji

Google’dan Android Wear saatler için kayış serisi: Mode

google mode

google modeGoogle, Mode adını taşıyan yeni saat kayışı serisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Mode ile Google kullanıcılara Android Wear akıllı saatlerini çeşitlendirmelerini sağlayacak, kolaylıkla değiştirilebilir kayış alternatifleri sunmayı amaçlıyor.

Mode kayışlarının ilk üyeleri Hadley-Roma’dan geliyor. Silikon kayışlar yaklaşık 50 dolara satılırken deriden yapılmış kayışlar için de 60 dolarlık fiyat biçiliyor.

Google yayınladığı video ile Mode hakkında bilgiler veriyor. Bu kayışları yurt dışında Google Store, Amazon ve Best Buy gibi mağazalarda bulmak mümkün olacak. Ayrıca şirket Mode sisteminin  Moto 360 ve ZenWatch 2 saatlerde nasıl kullanıldığını da gösteriyor. Her bir kayışta yer alan kanca sayesinde kayışı kulba kolaylıkla takmak ve kulptan ayırmak mümkün oluyor.

Mode ile standart kulp sistemi biraz daha basitleştirilmiş gibi görünüyor. Pinleri saate tutturmak ve daha sonra kancayı yukarı veya aşağı iterek kapatıp açmak mümkün oluyor. Mode evrensel nitelik taşıyor ve herhangi bir Android Wear saatiyle kullanılabiliyor. 16 mm, 18 mm, 20 mm ve 22 mm’nin de aralarında bulunduğu farklı genişliklerle geliyor.

Çok yakında farklı şirketlerin Mode markalı kayışlar çıkardığını görebilirsiniz. Google herkese Mode sistemini kullanma izni vermeyi planladığını açıkladı, ancak bu şirketlerin Mode mekanizmasını Google tarafından yetkilendirilmiş tedarikçilerden sağlamaları, güvenilirlik testinde geçmeleri ve marka kullanım yönergelerine uymaları gerekecek.

Hadley-Roma tarafından çıkarılmış Mode saat kayışları Google Store ve Amazon’da satılıyor. Ayrıca Mode için açılmış özel bir site de bulunuyor. Türkiye’de Android Wear akıllı saat satışı resmi olarak yapılmadığı için Mode kayışlarını buralardaki mağazalarda pek beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER