Teknoloji

Google mobil ana sayfasını Keşfet adıyla yeniden tasarlıyor

google keşfet

Android telefonunuzda yerleşik biçimde bulunan Google uygulaması içinde yer alan Google Kaynağı veya Haber Kaynağı olarak adlandırılan bölüm, gündem takibini yapmak için bir hayli kullanışlı oluyor. İlgi alanlarınıza göre özelleştirebileceğiniz bu bölümde ilginizi çekecek haberlere ve makalelere rastlayabilirsiniz. Google, bu özellikte yenilikler yapıyor.

Söz konusu kaynak bundan böyle Discover, yani Keşfet adını taşıyacak. Yine ilgi alanlarınıza veya takip ettiklerinize göre seçilmiş haber ve makalelerin yer aldığı benzer deneyim sunulacak. Ancak Google, birtakım yeniliklerle buradan daha fazla zevk almanızı istiyor.

Yeniliklerin ilki olarak Google, karşılacağınız makaleler ve videoların listelenmesinde değişiklik yapıyor. Örneğin bir gezi planlıyorsunuz. Bundan dolayı Keşfet bölümü gideceğiniz yerde yemek yiyebileceğiniz veya zaman geçirebileceğiniz mekanları gösteriyor. Hatta aylar önce yayınlanmış olsa bile, ilginizi çekeceğini düşünerek seyahatle ilgili makaleyi karşınıza getirecek.

Bu değişikliği yararlı bulun ya da bulmayın, neyi göreceğinizi sunulacak yeni kontrollerle daha iyi biçimde yönetme şansına sahip olacaksınız. Keşfet’te paylaşılan her şeyde, o konuyla ilgili daha çok ya da daha az içerik görmenize izin verecek bir düğme göreceksiniz. Aslında benzer bir kontrol şimdi de var, ancak yenisi çok daha farklı bir görünüme sahip olacak.

 

Bir diğer yenilik de birden fazla dil desteği oluyor. Google, verdiği örnekte listelenen yemek tariflerinin İspanyolca, spor haberlerinin ise İngilizce dilinde olmasını gösteriyor. Eğer farklı dillerde sonuçları görüntülemek isterseniz, bunun için ayarlar menüsündeki ilgili seçeneği açık hâle getirmelisiniz.

Son olarak Google, bu değişikliklerin çoğunun Google’ın ana sayfasının bir mobil cihaz üzerinden ziyaret edilmesi durumunda da görülebileceğini söylüyor. Şirketin deyimiyle, Google’ın ana sayfası kullanıcıların yeni mobil ana sayfası olarak konumlandırılıyor. Buradan sadece arama yapmayacak, aynı zamanda ilginizi çeken konularla ilgili web genelinden toplanan yararlı bilgi ve içerikleri de bulacaksınız.

Google, tüm bu değişikliklerin önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER