Teknoloji

Google Mesajlar için zamanlama özelliği dağıtıma çıktı

google mesajlar

Google Mesajlar uygulamasının kullanıcıları, yeni bir özellikten yararlanmaya başladı. Kullanıcılar artık gönderecekleri kısa mesajların zamanını önceden programlayabilecek. Söz konusu özelliğin dağıtımı, sunucu üzerinden yapılan bir güncellemeyle başladı. Bu özellik henüz tüm kullanıcılara ulaşmasa da; sosyal medyada yapılan paylaşımlar, kullanıcılara birden fazla zamanlama seçeneğinin sunulduğunu gösteriyor.

Kısa mesajların gönderileceği zamanı önceden belirlemek kullanışlı olsa da, bunun çok fazla kişiye hitap etmeyeceği söylenebilir. Ancak bu özellik, uyurken bir “günaydın” mesajı göndermek veya benzeri başka işler için kullanılabilir. Mesajları zamanlamak, bir tür hatırlatıcı işlevi de görebilir.

Kullanıcıların paylaştığı görsellere bakıldığında Google’ın önceden belirlenmiş bazı zamanlar sunduğu görülüyor. Bunlar arasında sabah 08:00 ve akşam 18:00 gibi seçenekler bulunuyor. Ancak kullanıcılar kendi özel zamanlarını belirleme imkanına da sahip.

https://twitter.com/besaireddy/status/1323878441096105992

Zamanlanmış mesajlar, sohbet ekranında bir saat ikonu eşliğinde gösterilecek. Kullanıcılar bu ikona dokunarak mesajın gönderileceği zamanı değiştirebilecek, mesajı hemen gönderebilecek veya silebilecek.

Bu özellik sayesinde Google Mesajlar daha kuvvetli ve kullanışlı bir haberleşme aracı hâline geliyor. Söz konusu özellik daha önce Samsung’un mesajlar uygulamasında da sunulmuştu. Ancak bu uygulama sadece Samsung markalı telefonlarda mevcut. Google Mesajlar’a ise tüm Android cihazlardan erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER