Teknoloji

Google Meet ücretsiz sürümü Gmail kullanıcılarıyla buluşmaya başladı

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Meet video konferans sistemini Gmail’e entegre etmek için fazla zaman kaybetmiyor. Bazı kullanıcılar Gmail kullanıcı arayüzünde, sol taraftaki kenar çubuğunda Meet’i başlatmak için bir bağlantı görmeye başladılar.

Meet daha önce G Suite üzerinden kurumsal ve eğitim müşterilerine sunulan görüntülü görüşme çözümü olarak sunuluyordu. Google geçen hafta Meet’i, bir Google hesabı olan herkes için ücretsiz hâle getireceğini söylemişti. Aynı zamanda en fazla 100 kişiye de herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan görüşme imkanı sunacağını belirtmişti.

Meet’i ön plana getirmek Google’ın Zoom ile olan rekabetteki en son girişimi olarak nitelendirilebilir. Evde kalma ve evden çalışma döneminde Zoom, en sağlam ve kapsamlı video görüşme uygulaması olarak öne çıkmıştı. Meet, Zoom’un eksik kaldığı bazı gizlilik kontrolleriyle fark yaratmayı deneyecektir. Bir Meet görüşmesine katılmak için sadece gelen linke tıklamak yeterli olmuyor, Google hesabına giriş yapmak gerekiyor. Eğer toplantıya ev sahipliği yapan kişi sizi çağırmazsa, ev sahibi sizi onaylayıncaya kadar bekleme alanına geçiyorsunuz. Ve Zoom’dan farklı olarak Meet’in ücretsiz versiyonu görüşmeler için sabit hatlardan numara çevirerek arama imkanı sunmuyor.

Google ve Microsoft video konferans alanında Zoom’u yakalamaya çalışıyor. Bununla birlikte Zoom’un gerçekte ne kadar büyüdüğüne dair tartışmalar da mevcut. Microsoft geçen hafta içinde düzenlediği finans raporu telekonferans görüşmesinde, Teams uygulamasının 75 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıklamıştı. Google’a göre Meet’e de her gün 3 milyon yeni kullanıcı katılıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde 100 milyon günlük Meet toplantı katılımcı sayısını geçtiğini açıklamıştı.

Google ise video görüşme ve sohbet tarafında her zaman düzensiz göründü. Geçmişte çeşitli başarısız girişimleri görmüştük. Geçen aya kadar Meet de Hangouts Meet olarak adlandırılıyordu. Google’ın Slack’e rakip olan girişimi Hangouts Chat de mevcut. Sonuç olarak Google’ın şu anda iletişim tarafında Hangouts Chat, Meet, Android Sohbet uygulaması ve mobil video sohbet uygulaması Duo gibi çözümleri var. Bunların arasına yakında sonlandırılacak Hangouts’u da eklemek mümkün.

İLGİLİ HABERLER