Teknoloji

Google Meet yakında Gmail kullanıcıları için ücretsiz olacak

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakında G Suite müşterisi olmayanlar da Google Meet üzerinden görüntülü görüşme yapabilecek. Mayıs ayının ilk günleri itibarıyla, Gmail hesabı olan herkes Meet’e kaydolabilecek. Google Meet’le kullanıcılar internet sitesi, iOS veya Android uygulaması üzerinden 100 kişinin katılabileceği toplantılar oluşturabiliyor.

Doğrudan Google Takvim üzerinden görüşme başlatmak veya görüşmelere katılmak, gerçek zamanlı altyazılar, galeri görünümü gibi özellikler de Google Takvim’in sundukları arasında bulunuyor. Ücretsiz hesaplar tarafından başlatılan toplantılarda 60 dakikalık bir süre sınırı uygulansa da, Google bu sınırılamayı 30 Eylül’e kadar devredışı bıraktı. Böylelikle kullanıcılara evden katıldıkları toplantılar için gerekli zaman sağlanmış olacak.

Google’dan yapılan açıklamada, Meet’in erişilebilirliğinin kademeli şekilde artırılacağı belirtildi. Bu da herkesin Meet’ten yararlanmaya eş zamanlı olarak başlayamayabileceği anlamına geliyor. Meet’i kullanmaya başlayabileceği zaman konusunda bilgilendirilmek isteyenler, bu sayfa üzerinden kayıt oluşturabiliyor.

Google Meet’in gelişmiş özellikleri, 30 Eylül’e kadar tüm G Suite kullanıcıları için ücretsiz hâle gelmişti. G Suite kullanıcıları, ücretsiz kullanıcılardan farklı olarak bir görüşmeye 250 kişiyi dahil edebiliyor, 100 bin kişiye kadar canlı yayın gerçekleştirebiliyor ve yayınların kaydını alıp saklayabiliyor.

Google Meet gibi servisler, küresel koronavirüs salgınının etkisiyle tüm dünyada yükselişe geçti. Dolayısıyla Google’ın da Meet’in kapsama alanını genişletmesinin yerinde bir karar olduğunu söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER