Teknoloji

Google Meet görüşmeleri Gmail üzerinden başlatılabilecek

Google Türkiye google fransa

Google, iş ve eğitim odaklı video konferans servisi Meet için yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Servise Zoom’unkine benzer bir “galeri görünümü” ekleyecek olan internet devi, kullanıcıların Gmail üzerinden Meet görüşmeleri başlatmalarını veya mevcut görüşmelere katılabilmelerini mümkün kılacak.

Yeni özelliklerin duyurusunu, Reuters’a konuşan Google G Suite’in başkan yardımcısı ve genel müdürü Javier Soltero yaptı. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkmayan ve evden çalışan ya da eğitim gören çok sayıda kişi Google Meet’i yoğun şekilde kullanıyor.

Yeni galeri görünümü sayesinde Meet’te toplantıya katılan 16 kişiyi tek bir ekran üzerinde görmek mümkün olacak. Soltero’nun verdiği bilgiye göre, bu özellik nisan ayı bitmeden kullanıcılarla buluşacak. Zoom’un galeri görünümünde bilgisayarın işlemci gücünün yeterli olması durumunda 49 kişiyi aynı ekranda görmek mümkün oluyor.

Meet’in yeni Gmail entegrasyonunu gösteren görsel ise Google tarafından paylaşıldı. Söz konusu görselde Meet’te görüşme başlatma veya görüşmeye katılma kısayollarının kenar çubuğuna eklendiği görülüyor.

Google tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Giderek daha fazla insan evinden çalışıyor veya evinde eğitim görüyor. Biz de insanların bağlantı kurmasını ve işlerini halletmesini kolaylaştırmak istiyoruz. Meet’in Gmail’e taşınması sayesinde çok kısa sürede bir toplantı başlatabilecek veya bir toplantıya katılabileceksiniz. Amacımız e-posta ve video toplantılar arasında rahatlıkla geçiş yapabilmeniz.”

Bu özelliğin web üzerinde dağıtımı başlamış durumda. Mobil cihazlar içinse biraz daha beklemek gerekecek.

Google, Meet görüşmelerindeki görüntü kalitesini artırmak için de çalışmaya devam ediyor. Şirket fazla parlak olmayan görüntüleri biraz daha aydınlık hâle getirmenin yanı sıra görüşmelerdeki arka plan gürültüsünü de azaltmaya hazırlanıyor. Bu özellikler de nisan ayı bitmeden kullanıcılara sunulacak.

Meet son zamanların en hızlı büyüyen Google servisi

Google’ın geçtiğimiz hafta verdiği bilgiye göre, Meet günde 2 milyondan fazla yeni kullanıcı kazanıyor. Reuters’in haberinde ise Meet’in ocak ayından bu yana günlük aktif kullanıcı sayısı en çok artan Google servisi olduğu belirtiliyor. Soltero, yakın dönemde kullanıcı sayısında bir gün önceye kıyasla bile yüzde 60 oranında bir artış gördüklerini dile getirdi.

Google, kısa süre önce bazı gelişmiş Meet özelliklerine ücretsiz erişim süresini 30 Eylül’e kadar uzatmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER