Teknoloji

Microsoft Teams günlük aktif kullanıcı sayısında yeni rekor

microsoft teams

Microsoft geçen ay koronavirüs salgını sırasında Teams’in kullanımının 44 milyonluk günlük aktif kullanıcı seviyesine eriştiğini açıklamıştı. Şimdi bunun üstüne bir yüzde 70 kadarının daha eklendiğini duyurdu. Microsoft CEO’su Satya Nadella, Teams kullanımının 75 milyon günlük aktif kullanıcının üstüne çıktığını dile getirdi.

Nadella, Teams’in kullanımıyla ilgili yeni bir istatistik paylaştı. Microsoft bu ay içinde tek bir günde 200 milyon toplantı katılımcısına ulaşıldığını açıkladı. Bu istatistik Zoom’un etkileyici büyümesini gözler önüne sermek için kullandığı bir istatistik. Zoom da bu ayın başlarında 300 milyon toplantı katılımcı sayısına ulaştığını açıklamıştı.

Günlük toplantı katılımcıları sayısında bir kişi birden fazla toplantı için tekrar sayılıyor. Yani bir gün içinde beş adet Zoom veya Teams toplantısına katıldıysanız, bu durumda beş kez sayılıyorsunuz. Zoom günlük aktif kullanıcı sayısını açıklamıyor, ancak Microsoft’un Zoom’un kullanım seviyesine epey yaklaştığını söylemek mümkün olacaktır.

Ayrıca Nadella, Teams kullanıcılarının üçte ikisinin uygulama içindeki dosyalarla etkileşime girdiğini veya bunlar üzerinde ortak çalışmaya katıldığını kaydetti. Ayrıca Microsoft, Teams’i uygulamalarına entegre eden organizasyon sayısının da üç katına çıktığını dile getirdi.

Microsoft Teams’e erişim sağlayan 258 milyon ücretli Office 365 koltuğunun da bulunduğunu kaydetti. Bu, şirketin mevcut Office kullanıcılarını Teams’e geçişe ikna etmek için epey yolunun olduğunu kaydetti. Yine de, ücretli Office 365 kontenjanının yüzde 30’a yakınının doldurulmuş olması etkileyici sayılabilir. Bunun artışı kaç kullanıcının Microsoft Teams’in ücretsiz versiyonunu da kullandığına bağlı ve Microsoft henüz bununla ilgili rakamı paylaşmadı.

İLGİLİ HABERLER