Teknoloji

Google Meet artık bir web uygulaması olarak çalışabiliyor

google meet

Google Meet artık bir web uygulaması olarak da çalışabiliyor. Google’ın Workspace blogunda yayınlanan bir yazıya göre Google Meet, Progressive Web Uygulaması (PWA) formuna geçiş yaptı.

PWA terimine yabancıysanız, kısaca açıklayalım. Bunlar aslında daha çok, yüklediğiniz uygulamalara benzemek ve davranmak için tasarlanmış web siteleridir. İnternet tarayıcınız belirli bir web sitesine açmak yerine, yüklü olan uygulamalarınız arasında görünen PWA’ları sanki birer doğal uygulamaymış gibi açabilir. Ancak temelde bunlar, uygulama gibi tasarlanmış web siteleridir.

Google Meet PWA herhangi bir yeni özellik eklemiyor. Ancak Google, bağımsız bir uygulama gibi davranarak keşfetmenin ve kullanmanın daha kolay olduğunu, sekmeler arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak iş akışınızı kolaylaştırdığını söylüyor. Kullanıcılar, Google Meet’te yeni düzen ve animasyonlu arka planlar ayarlayabilme gibi aynı işlevsellik ve özelliklerden de yararlanabiliyor.

PWA’yı bilgisayarınıza yüklemek için, meet.google.com’a gidin ve URL çubuğunun en sağ ucundaki yükle simgesini tıklayın. Google, kullanıcıların siteyi ziyaret ederken PWA’yı deneme teklifiyle de karşılanacağını söylüyor. PWA’yı yükledikten sonra, onu uygulama başlatıcınızdan bulup erişebileceksiniz.

Google Meet için PWA özelliğinin eklenmesi, bu görüntülü konuşma uygulamasını Zoom’a biraz daha yaklaştırıyor. Bundan birkaç hafta önce Zoom da, kendi PWA uygulamasını kullanıma sunmuştu.

Yeni PWA uygulaması Chrome OS, Windows, macOS ve Linux makinelerinde kullanılabilir. Bu sistemlerde en az Chrome 73 sürümünün çalışması gerekiyor. Söz konusu sürüm 2019’da dağıtıma çıktığı için, birçok kullanıcı Google Meet PWA imkanından yararlanabilir.

İLGİLİ HABERLER