Teknoloji

Google Lens Sony Xperia XZ2 ve XZ2 Compact’a geldi

google lens

google lens

Google Lens daha fazla cihazın yerel kamera uygulamasına yayılıyor. Android Police’e göre bunların arasına Sony Xperia XZ2 ve XZ2 Compact cihazları da ekleniyor. Kullanıcıların bu entegrasyonu başlatmaları için Google uygulamasının güncellemesini Google Play Store’dan indirmeleri gerekiyor.

Google’ın ilk kez 2017’de duyurduğu yapay zekâ ve artırılmış gerçeklik platformu Google Lens’in daha fazla cihaza yayılacağı bu yılın I/O geliştirici konferansında duyurulmuştu. Google, Lens’in Google yapımı cihazların ve üst sınıf Android cihazlarının kamera uygulamalarına entegre edileceğini, sadece Google Fotoğraflar’da bulunmayacağını söylemişti. Şirket, o zamanlar bu platformun başlangıçta 10 farklı Android cihazına geleceğini söylemişti. Ancak Pixel cihazları dışında hangi cihazlara geleceği konusunda bir bilgi vermemişti.

Yeni Google Lens uygulaması şirketin nesne tanıma ve doğal dil işleme yeteneklerinin en iyi yanlarını birleştiriyor. Böylelikle yazılım kitapları veya kıyafetleri tanıyor, ilgili alışveriş sonuçları çıkarıyor. Ayrıca akıllı metin seçimi özelliği sayesinde gerçek hayattaki belgelerden metin seçimi yapılabiliyor.

Google, daha önce Lens’i kamera uygulamasına entegre edecek cihazların üreticilerini açıklamıştı. Bunlar LG, Motorola, Xiaomi, Sony Mobile, HMD / Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ ve Asus şeklinde sıralanmıştı. Şimdi, bu üreticilerin adım attıklarını görmeye başlıyoruz.

İlgili Video

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER