Teknoloji

Google Lens doğrudan kamera uygulamasından çalışacak

google lens yeni sürüm

google lens yeni sürümGoogle, beta aşamasında bulunan Google Lens’in yeni bir versiyonunu geleneksel geliştirici konferansında duyurdu. Yeni versiyon Google Fotoğraflar yerine doğrudan kamera uygulamasının içine yerleştiriliyor. Birkaç hafta içinde de kullanıcılara dağıtılmaya başlanacak.

En son güncellemenin bir parçası olarak Google Lens, 10 farklı Android cihazının yerel kamera uygulamasına yerleşecek. Bunların arasında Google Pixel 2 ve LG G7 ThinQ da bulunuyor. Bu sayede Lens’i kullanmak için ayrı bir uygulama açmak gerekmeyecek. Aynı zamanda gerçek zamanlı vizör sayesinde kameranın gördüğü görüntüler siz çekim tuşuna basmadan analiz edilecek. Eğer kameranızı bir müzisyenin posterine yöneltirseniz, Lens bir müzik klibi de çalabilecek.

Kamera uygulamasını açtığınızda, Google Lens görüntünün içinde neler olduğunu size söyleyecek. Görüntü tanıma aracı kullanıcılara kitaplar, binalar ve sanat eserleri hakkında daha fazla bilgi verebilecek. Siz bir fotoğraf çektiğinizde, araç özdevimli öğrenmenin yardımıyla pikselleri işleyecek ve size daha fazla detay, aynı zamanda ilgili arama etiketlerini de temin edecek.

Google, Lens’in bu sürümüyle birlikte alışveriş ve satış tarafına biraz daha yöneliyor. Sadece giysileri tanımlamak yerine, marka veya ürün tanındığı belirli durumlarda alışveriş yapılabilecek bağlantılar da gösterilecek. Lens artık kelimeleri de tanıyabiliyor. Böylelikle dış dünyada gözünüze çarpan herhangi bir kelime veya cümleyi telefonunuza kopyalayıp yapıştırmanız da mümkün olacak. Benzer bir fonksiyon zaten Google Çeviri uygulamasında da bulunuyordu.

Öte yandan Google Lens ile Haritalar arasında da bir kesişim yaratılıyor. Sokak Görünümü özelliğine artırılmış gerçeklik ekleniyor ve kullanıcılara gerçek zamanlı navigasyon imkanı sunuluyor.

Google Lens’i kamera uygulaması içinde barındıracak 10 Android cihazı LG, Motorola, Xiaomi, Sony, Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ, Asus ve Google Pixel markalarını taşıyacak.

İLGİLİ HABERLER