EğlenceTeknoloji

Google, istirahatteki hesaplara el koyarken YouTube videolarını saklıyor

google youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, son dönemde oldukça ilgi çekici bir duyuru yaptı. 2023 Aralık ayından itibaren iki yıl boyunca aktif olmayan hesapları silmeye başlayacağını bildirdi. Ancak, sonraki bir blog gönderisinde YouTube videolarına sahip hesapların silinmeyeceğini belirtti.

Bu hamlenin amacı, Google’ın tüm ürünlerini temizlemek, yani Docs, Gmail, Drive, Meet, Takvim, Google Fotoğraflar ve tabii ki YouTube’u dahil ediyordu. Teknoloji devi, bu adımla daha fazla güvenlik sağlamayı hedeflediğini belirtti. Zira, eski hesapların çift faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanma olasılığı daha düşüktü ve bu da güvenlik ihlallerine yol açabilirdi.

Ayrıca, bu hamlenin Google’ın sunucularında biraz yer açmayı hedeflediği de düşünülüyor.

Bazıları, bu güncelleme ile YouTube’un nostaljik hazine sandıklarının sonunu göreceğinden endişe ediyordu. YouTube’un altın çağında bir şaheser yayınlayıp 2006 ve 2009 yılları arasında son kez aktif olan hesapları hepiniz hatırlarsınız. Ancak şimdi, platformun hayranları, bu videoların en azından şimdilik güvende olduğunu bilerek rahat bir nefes alabilirler.

YouTube dışında, Google, silinme tehlikesi altındaki hesaplara uyarılar göndermeyi ve yıl sonuna kadar kurtarma e-postaları eklemelerini teşvik etmeyi planlıyor. Bu uyarı e-postasına uymayan hesaplar, 60 gün içinde devre dışı bırakılıp, ondan 60 gün sonra tamamen silinebilir.

İLGİLİ HABERLER