Teknoloji

Google, İntihara Yönelik Aramaları Tespit Etmek İçin Yapay Zekâ Kullanıyor

google find my device

Google, kullanıcıların intiharla ilgili terimler aradığında görünen önceden yazılmış metin mesajlarını yakında göstermeye başlayacak. Bu mesajlar, zihinsel sağlık krizi sırasında zor bir konuşmayı başlatmaya yardımcı olmak amacıyla Uluslararası İntihar Önleme Derneği ile ortaklaşa oluşturuldu.

Mesaj seçenekleri, Google’ın zaten intiharla ilgili terimler arandığında görünür hâle getirdiği, ABD’de aktif olan 988 İntihar ve Kriz Hattı bilgilerinin hemen altında görünecek. Kullanıcıları “güvendiğiniz kişilerle bağlantı kurun” şeklinde teşvik edecek olan her bir mesaj, kullanıcının metin mesajlaşma uygulamasına mesajı açıp yapıştıran bir “metin gönder” düğmesi içerecek. Bu mesajların Google’ın masaüstü sitesinde görünüp görünmeyeceği henüz net değil, ancak bu konuda daha fazla bilgi için Google’a başvurduk.

Google’ın tüketici ve zihinsel sağlık direktörü Megan Jones Bell, bir blog yazısında, “Birisi savunmasız bir durumda olduğunda, bu deneyimi kelimelere dökmek ve yardım istemek için ne söyleyeceğinizi bilmek zor olabilir,” diye yazıyor. “Bu önceden yazılmış mesajlar, Uluslararası İntihar Önleme Derneği’nin uzmanlığı ile ortaklaşa geliştirildi ve yardım istemek için çıkmakta olan stigmayı azaltıyor, bu da kriz anlarında insanların destek almasına yardımcı oluyor.”

Google, geçen yıl krizde olan kişilerden gelen aramaları tespit etmek için yapay zekâ kullanmaya başladı, bu da motorun onları ihtiyaç duydukları kaynaklara yönlendirmesini sağladı.

YouTube’da Google, son zamanlarda yeme bozukluklarını teşvik eden içeriği kaldırmaya başladı ve yeme bozukluğu iyileşmesi hakkında videolara 18 yaş ve üzeri yaş sınırlamaları ekledi. Ayrıca yeme bozukluğuna odaklanan videoların ve arama sonuçlarının altına kriz merkezi kaynak panelleri ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER