Teknoloji

Google Haritalar ve Arama, işletmelerin sosyal medya paylaşımlarını gösterecek

google haritalar android

Google kullanıcılarının favori işletmeleriyle temasta kalmalarını kolaylaştıracak bir adım atıyor. Google Haritalar ve Arama servislerine eklenen yeni bir özellik sayesinde sosyal medya paylaşımlarını İşletme Profilleri’ne entegre etmek mümkün hâle geliyor.

Böylelikle bir mağazaya gelen yeni bir ürün veya yakındaki spor salonunun özel promosyonu gibi güncellemelerden Google Arama servisi aracılığıyla haberdar olunabilecek.

Google bu yeni özellikle bir işletmenin çevrimiçi varlığını ve etkinliğini iletişim bilgileri ve incelemeler gibi önemli ayrıntıların yanı sıra göstererek tüketicilere daha zengin bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Sosyal medya hesaplarını Google İşletme Profillerine (GBP) zaten bağlamış olan işletmelerin en son gönderileri otomatik olarak profillerine eklenecek.

Google İşletme Profilleri geleneksel olarak adresler ve çalışma saatleri gibi temel ayrıntıları sunsa da; bu güncelleme, işletmelerin daha dinamik bir çevrimiçi merkez oluşturmasına olanak tanıyor. Yeni özellik; Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok, X (eski adıyla Twitter) ve YouTube dahil olmak üzere çeşitli platformlardan en son gönderileri sorunsuz bir şekilde çekecek. Bu gönderiler, İşletme Profilinin alt kısmındaki “Sosyal medya güncellemeleri” başlıklı özel bir bölümde gösterilecek.

Google, Google İşletme Profilleri için sosyal medya bağlantılarının nasıl biçimlendirileceğine ilişkin ayrıntılı talimatlar yayınladı. İşletmeler aynı destek kanalı üzerinden sosyal medya bağlantılarını profillerine ekleme, düzenleme ve kaldırma konusunda da bilgiye ulaşabiliyor.

Yeni Google Haritalar ve Arama özellikleri iki taraf için de kazan-kazan durumu sunuyor

Bu güncelleme hem işletmeler hem de tüketiciler için bir kazan-kazan durumu sunuyor. İşletmeler, herhangi bir ek çaba harcamadan kendilerini tanıtmak için değerli ekran alanı kazanırken, tüketiciler de bir işletmenin çevrimiçi varlığına ilişkin daha bütünsel bir görünüm elde edebilir ve potansiyel olarak sosyal medyada reklamı yapılan özel teklifleri veya etkinlikleri keşfedebilecek.

Google Haritalar ve Arama için sunulan bu özellik büyük umut vadetse de, şu anda yalnızca belirli bölgelerde ve sınırlı sayıda İşletme Profili için kullanılabiliyor. Ancak hem işletmeler hem de tüketiciler için çevrimiçi deneyimi geliştirme potansiyeli nedeniyle yakın gelecekte daha geniş bir kullanıma sunulması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER