Teknoloji

Google Haritalar binaların girişlerini gösterecek

google haritalar

Bazen bir adresi bulmak kadar o adresteki binanın girişini bulmak da zor olabiliyor. Google Haritalar yakında bu soruna bir çözüm bulacak gibi görünüyor. Uygulama, kullanıcılara binaların giriş ve çıkışlarını gösterecek. Söz konusu özelliğin testleri hâlihazırda başlamış durumda. Ancak sadece sınırlı sayıda kullanıcı bu özelliği deneyimleyebiliyor.

Test kapsamında kullanıcılar haritaya yakınlaştırma yaptıktan ve bir bina seçtikten sonra giriş konumlarını da görebiliyor. Burada girişler beyaz bir daire veya yeşil bir okla işaretlendiği belirtiliyor. Sembollerin bir farkı temsil edip etmediği bilinmezken, seçilen binalar kırmızı renkte gösteriliyor. Böylelikle binanın çevresinden ayrılması kolaylaşıyor.

Söz konusu özellik henüz tam anlamıyla sorunsuz işlemiyor gibi görünüyor. Test kullanıcıları bazı binaların giriş konumlarının haritada yanlış gösterildiğini belirtiyor. Google’ın test aşamasındayken bir taraftan da bilgi topluyor olması muhtemel görünüyor.

Google Haritalar düzenli olarak yeni özellikler kazanıyor

Google navigasyon uygulamasına düzenli olarak yeni özellikler kazandırıyor. Son olarak “navigasyon sırasında daha kolay bakılabilen yol tarifleri” kullanıma sunulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER