Teknoloji

Google haritalar üzerine geliştirilen Google Shoot View oyununa geçit vermedi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın sunmuş olduğu servisler, ilginç ve kullanışlı şekilde yeniden düzenlenmiş ve zenginleştirilmiş “mash-up”lar olarak karşımıza çıkabiliyor. Karşımızda yine onlardan bir tanesi var. “Google Shoot View” olarak adlandırılan bir oyun Google’ın 360 derece sokak görüntülerini kullanarak bu görüntülerde yer alan insan figürlerinin vurulmasını konu alıyor.

Pool adı verilen bir ajans tarafından geliştirilen bu oyunda Google Sokak Görüntüleri kullanıcı arayüzünün üstüne bir M4A1 silahı yerleştirilmiş. Ayrıca gerçekçi kılmak adına ses efektleri ve kurşun delikleri de unutulmamış. Ne var ki, Pool’un bu girişimi Google’ın pek hoşuna gitmemiş. Pool’un kreatif direktörü Erwin Kleinjan Google’ın ajans ile temasa geçip Google Shoot View’ın Google Haritalar servis şartnamesini ihlâl ettiğini bildirmiş.

Oyun, Google Sokak Görüntüleri API’sinden yararlanarak üç boyutlu görüntüleri FPS motoruna çekiyormuş. Söz konusu yöntem Google’ın geniş kapsamlı fotoğraf ve haritalandırma veri kütüphanelerinden kendi uygulamalarında yararlanmak isteyen yazılımcılar tarafından kullanılıyor. Ancak Pool ne yaptı da Google’ın şartnamesine aykırı düştü, bu tam olarak bilinmiyor.

Şu anda Google Shoot View sayfasına girenler “Ctrl + alt + delete” mesajıyla, yani Windows’un iyi bilinen ve yeniden başlatmaya yarayan tuş kümesiyle karşılaşıyor. Kleinjan oyunun aktifken, sunucularında dakikada 3 bine kadar ziyaretçi trafiğine yol açtığına dikkat çekti.

Video: Google Shoot View Tanıtımı

İlgili – Pool

İLGİLİ HABERLER