Teknoloji

Google Güvenilir Kişiler uygulamasını iOS’e getirdi

google guvenilir kisiler iosGoogle Güvenilir Kişiler uygulamasıyla iOS ekosistemindeki varlığını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aralık ayında Android için yayınlanan Güvenilir Kişiler, kullanıcıların aile üyeleri ve arkadaşlarıyla konumlarını paylaşmalarını sağlıyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcıların çevrim dışı olmadan önceki son konumları bile görülebiliyor. Uygulamanın Android’in ardından iOS’e gelişi, farklı platformlardaki kullanıcıların birbirlerini takip etmesini mümkün kılıyor.

Güvenilir Kişiler iOS’e gelirken aynı zamanda mevcut Android kullanıcılarının işine yarayacak bazı özellikleri de beraberinde getiriyor. Kullanıcılar artık güvenilir kişilerinden biriyle konum paylaşmaya başlayacakları zamanı diledikleri gibi değiştirebilecek. Daha öncesinde konum paylaşımı en fazla 5 dakika sonrası için programlanabiliyordu. Ancak artık paylaşım 1 saat sonra başlayacak biçimce ayarlanabilecek.

Google uygulamanın telefona erişilemediği zamanlarda “hayat kurtarıcı” olmasını amaçlıyor. Telefon numarasıyla güvenilir kişi ekleyebilmek ve desteklenen dillerin sayısının artması da uygulamanın yenilikleri arasında bulunuyor. Güvenilir Kişiler artık 25 dili destekliyor.

Google Güvenilir Kişiler iOS ve Android arasında geçişi teşvik edebilir

Tıpkı iMessage, AirPlay ve FaceTime gibi Arkadaş Bul uygulaması da iPhone’un kendi ekosistemi içinde tutmayı tercih ettiği özellikler arasında yer alıyor. Arkadaş Bul uygulaması üzerinden yapılan konum paylaşımı, özellikle aile üyelerinin lojistik planlarını oluşturmasına yardımcı oluyor. Güvenilir Kişiler’in birden fazla platformda kullanılabilmesi, Google Haritalar ile uyumlu çalışması ve Google markasını taşıması, uygulamanın cazibesini artırıyor. Güvenilir Kişiler’in iOS’e de gelmesi, Arkadaş Bul’a platformlar arası bir alternatif sunulması açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER