Teknoloji

Google Gmail’in ayarlar menüsünü sadeleştiriyor

Gmail iOS uygulamasında e-posta ekleri için Dosyalar desteği

Gmail, basit ve görece düzenli bir e-posta servisi olarak tanımlanabilir. Ancak bu durum, platformun biraz karışık görünen ayarlar arayüzüne pek de fazla yansımıyor. Google, Gmail için hazırladığı yeni hızlı ayarlar menüsüyle bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

Artık kullanıcılar dişli ikonuna tıklattıklarında karşılarına sıklıkla değiştirilen seçeneklerin gösterildiği bir kenar çubuğu çıkacak. Bu sırada gelen kutusunu görmek de mümkün olacak. Yapılan tüm değişiklikler gerçek zamanlı şekilde görülebilecek. Böylelikle kullanıcılar farklı ayarları karşılaştırıp deneyebilecek.

Tam teşekküllü ayarlar menüsü de varlığını koruyacak. “Tüm ayarları gör” butonuna tıklatıldığında kullanıcılar tüm seçenekleri görebilecek. En sık kullanılan ayarlara hızlı ve kolay erişim sağlayan bu güncelleme, beraberinde yeni ayar seçenekleri getirmiyor.Google Gmail

Bazı kullanıcılar bu yeni menüyü şimdiden görebilse de; Google yeni özelliğini Gmail tüm kullanıcılarına yaz ayları içinde ulaştırmayı planlıyor. Sadeleştirilmiş ayarlar menüsü, sadece Gmail’in web sürümünde sunulacak.

İLGİLİ HABERLER