Teknoloji

Google özel projelerini desteklemek için Gecko Design’ı satın alıyor

gecko-design-250814

Google daha önce Fitbit’ten HP’ye kadar pek çok şirket için cihaz tasarımları hazırlayan Gecko Design’ı satın almaya hazırlanıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Google Gecko Design’dan Google X projeleri kapsamında faydalanmayı planlıyor. Şirket Google X şemsiyesi altında Google Glass, internet erişimi balonları ve sürücüsüz otomobillerin de dahil olduğu pek çok proje üzerinde çalışıyor.

Gecko Design’ın yukarıda bahsedilen Google X projelerine dahil olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Söz konusu projelerin önemli bir kısmının nihai tasarımlarına kavuşmadığı biliniyor. Gecko Design’ın henüz duyurulmamış Google X projeleri üzerinde çalışması da muhtemel gözüküyor. Google’ın projelerini gözler önüne çıkarmadan önce uzun bir gelişim sürecinden geçirdiği sürücüsüz otomobiller gibi örnekler sayesinde biliniyor.

Gecko Design’ın başkanı ve sahibi Jacques Gagne, söz konusu satışın Gecko bünyesindeki herkes için büyük bir fırsat olduğunu belirtti ve Google X’e dahil olmaktan ötürü heyecan ve onur duyduklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER